Divat / Stílus

Szőrmés és szőrme hatású darabok a téli szezonra

Szőrmés és szőrme hatású darabok a téli szezonra

Az emberek által legrégebben viselt alapanyag kétségtelenül a bőr és a szőrme, de természetesen a divatba ezek a matériák már egészen másként kerültek bele. Egyesek erősen tiltakoznak viselésük ellen, ami abszolút érthető – ezért is mutatunk be olyan műszőrmés darabokat is, amik egyszerűen tökéletes és olcsó utánzatnak bizonyulnak.

Szőrmés gallérrészek

Az elmúlt időszakban a szőrme minden szezonban jelen volt egy fix darabon, mégpedig a kabátokon. Jellemző módon a kapucnis dzsekiken kapott helyet, a legváltozatosabb minőségben és sűrűségben. 

A megszokott szőrmés kivitelezés esetében a kapucni körben díszített, de az utóbbi időben nagyobb szerep jutott azoknak a daraboknak, amiknek kihajtott gallérrészük bír ugyanezzel a meleg rátéttel.

Mindemellett ideális téli viseletet jelentenek a teljes egészében szőrmével bélelt, vastagabb kabátok, amik valóságos hőszigetelőként funkcionálnak, így a fagyosabbaknak igazán kiválóak.

Mindegy, melyiket választod, idén nem foghatsz mellé, a szőrmés kapucni éppúgy divatos, mint a vastagon bélelt kabát és a méretes gallér.

Szőrmekabátok

A szőrmekabátok mindig is a pompát szimbolizálták a modern divatban, most sincs ez másként, dacára annak, hogy ezek a változatok már sokkal nagyobb arányban készülnek műszőrméből, mint korábban. Ennek nem csupán a környezettudatosság az oka, hanem a borsos ár is, éppen ezért számít a szőrme még manapság is luxuscikknek. 

Szerencsére a jó minőségű utánzatokkal is elérhetjük ugyanazt a hatást, ezek a darabok a téli szezonban abszolút divatosnak bizonyulnak. Főleg a rövidke kabátok számítanak trendinek, azok, amik már-már boleróra hajaznak.

Ezek a darabok a karácsonyi ruhákhoz tökéletes passzolnak, az ünnepi hangulathoz remekül illenek. Még ha idáig nem is barátkoztál ezzel az irányzattal, idén mindenképpen tegyél egy próbát, különleges végeredményre számíthatsz.

 • Fehér, kapucnis: H&M, 14 990 Ft 
 • Fekete, boleró: Orsay, 10 500 Ft 
 • Mellény: F&F, 7 500 Ft 
 • Világosbarna: Marks&Spencer, 59 600 Ft 

Divatosak a szőrmés kiegészítők

Ha szőrmekabátot nem is, néhány szőrmés kiegészítőt mindenki megengedhet magának. Nem lesz nehéz válogatni, ez az anyag a téli szezonban gyakorlatilag minden egyes ruhadarabon, kiegészítőn megjelenik.

Nem hiányozhat a sapkákról (főleg nem a pomponos változatokról), sőt, alkothatja azokat teljes egészében, de ugyanez a helyzet a sálakkal, kesztyűkkel, fülvédőkkel is. 

Annak ellenére, hogy néhány szőrmés darab időnként gúnyosan ódivatúnak hat, időről-időre ismét felelevenítik őket a tervezők. Tökéletes példa erre a kucsma, ami az elmúlt szezonokban egyáltalán nem számított közkedveltnek, most azonban ismét slágerdarabnak bizonyul.

Ha lapul egy a szekrényed mélyén, mindenképpen gondold át, miként tudnád beépíteni a megjelenésedbe.

Táskák és bizsuk

A szőrme abszolút bevette magát a táskák világába, ráadásul nemegyszer a bizsukon, öveken is helyet kapott.

Kisebb mértékben minden ruhadarabon, kiegészítőn megjelenhet díszítő célzattal, de a bátrabbak, a divat felé nyitottabbak viselhetnek olyan darabokat, amik teljes egészében szőrmére építenek.

Rendkívül különleges és páratlan gyöngyszemek találni most a kínálatban, ha kedveled az egyedi irányvonalakat, akkor egész biztosan beszerezhetsz jó néhány új példányt a gardróbodba.

Persze akkor se legyél rest válogatni, ha még csak most ismerkedsz a szőrmével, a széles kínálatnak köszönhetően egész biztos, hogy találsz olyat, ami a te stílusodhoz passzol.

Bélelt cipők

Sok nőnek rettentően rossz a keringése a lábában, ami főleg télen, a mínuszokban okoz nagy problémát. Számukra igazi áldás egy szőrmével bélelt cipő, ami nem csupán melegen tartja a végtagokat, hanem abszolút divatos is. 

Az utóbbi időben nagy slágernek számítanak a lapos talpú, kényelmes, inkább sportos fazonra hajazó csizmák, amik a legtöbb esetben vastag szőrmebélést kaptak. Egész nyugodtan válaszd őket, sőt, ha nagyon fagyos vagy, otthonra is vásárolhatsz kényelmes, szőrmeberakásos mamuszt, papucsot.

Persze azok is megtalálják számításaikat, akik inkább a nőies vonalon maradnának, a szőrme nem hiányozhat a magas sarkú, talpú csizmák világából sem. Egy-egy ilyen darab segítségével tökéletes összhangot teremthetsz a megjelenésedben, hiszen a stílusban egyező szőrmés kiegészítők és a bundás cipők mindig illenek egymáshoz.

 • Rózsaszín, benti csizma: Accessorize, 8 400 Ft 
 • Fekete, hosszúszárú: Deichmann, 9 990 Ft 
 • Sötétbarna bokacsizma: Esprit, 30 000 Ft 
 • Benti balerina: Esprit, 12 000 Ft 
 • Fekete bokacsizma: CCC, 22 500 Ft 
 • Világosbarna, lapos talpú: H&M, 3 990 Ft 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást