7 szórakoztató családi program kutyával

7 szórakoztató családi program kutyával

Címlap / Életmód / Család / 7 szórakoztató családi program kutyával

Ölebetek bátran veletek tarthat, szinte akárhová készültök a családdal! A jobb idő beálltával végre kimozdulhatunk a négy fal közül és a blökit is magunkkal vihetjük. Íme néhány szuper program ötlet!

Piknik

Finom ételek, kosár és pléd… Mi lenne, ha a hangulatból részesülne a kutyátok is? Csomagolj neki egy kis konzervet vagy száraz eleséget, illetve labdát vagy frizbit az aktív időtöltéshez!
A kis testű ebek előnye, hogy nem igényelnek túl nagy helyet, ezért biztosan nem fogják összeszőrözni a szendvicseiteket. Ebéd után jól fog esni a mozgás, a négylábú pedig élvezi majd, hogy sorban álltok a vele való játék lehetőségéért.

Séta

Válasszatok a megszokottól eltérő útvonalat, egy másik parkot, vagy olyan kutyabarát helyet, ahol új szagokkal, zajokkal és vizuális ingerekkel találkozhat!
Ha megteheted, nyugodtan szánj akár másfél órát is az időtöltésre, hiszen ez a mozgásforma kitűnő zsírégető is, amellett, hogy kellemes. Jó tempóban körülbelül 250-300 kalóriától szabadulhatsz meg!

Trükkök

Az ölebek imádnak kunsztokat elsajátítani. Ugorjon nagyot a labdáért, ügyesen kapja el a frizbit, vagy hozza vissza a messzire dobott faágat!
El sem tudod képzelni, mekkora öröm a házi kedvencnek, ha teljesít egy feladatot, amit ti adtatok neki. Egy-két jutalomfalat is belefér ilyenkor.

Kutyabuli

Vannak kutyás ismerőseid? Hívj át néhány családot, persze az ebeket se hagyják otthon! Figyelj rá, hogy valamennyi négylábú vendég kistestű legyen, illetve párzási időszakban nem árt, ha ivartalanítottak az egyedek.
A neten számtalan kutyasüti-receptet találsz, de ha nem akarod túlzásba vinni, a kedvenceknek már az is elég, ha együtt rohangálhatnak a kertben.

Kutyával étterembe

Keress rá az interneten, hogy van-e a közeletekben kutyabarát étterem! Ez úgy néz ki, hogy amíg a gazdik falatoznak, hű társuk mellettük lehet, és még falatozhat is.
Sok, kevésbé elegáns étterem teraszos részére beengedik a kedvenceket is, így a jó idő beálltával nyugodtan magaddal viheted vacsorázni a blökit is!

Kerti sütögetés

Tavaszi napfény, zamatos húsok, grillkolbászok és zöldségek… Na jó, utóbbiért valószínűleg nem fog lelkesedni az ebetek, de ha az étel készítése közben néhányszor eldobod a frizbit, és hagyod, hogy a lábaid körül sündörögjön a kutyus, még nagyobb élvezettel fogyasztja majd az elé tett finomságokat.

Szépítkezés

A speciálisan szőrtelenre tenyésztett fajtákat kivéve nincs olyan eb, amelyik ne venne jó néven egy kis extra ápolást. Szerezz be masszírozó sörtékkel ellátott bundakefét, és hetente legalább egy alkalommal alaposan dolgozzátok át vele a kutyus testét! A lelkes kis négylábút már egyetlen simogatás is boldoggá teszi, gondolj bele, milyen szuper érzés lesz neki!
Az állatoknak elsősorban minőségi együtt töltött időre van szükségük. Ez azt jelenti, hogy simán lehet jó gazdi, aki sokat dolgozik. A kutyás családi programok azért is kiválóak, mert nem csupán egy ember figyelme irányul a négylábúra, hanem sütkérezhet a kényeztetésben. Szervezz minél több ilyet, hogy kedvencetek boldog és kiegyensúlyozott legyen!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást