Szőlős rizsfelfújt

Szőlős rizsfelfújt

Címlap / Életmód / Receptek / Szőlős rizsfelfújt

Könnyű, gyorsan elkészíthető desszert. Ilyenkor ősszel érdemes szezongyümölcsökből készíteni, mint a szőlő, szilva vagy alma. A következőkben a szőlős rizsfelfújt receptjét ismerheted meg.

Hozzávalók: 

30 dkg rizs

tej
16 dkg cukor
5 dkg vaj
3 tojás
1 citrom reszelt héja
20 dkg piros szőlő
20 dkg fehér szőlő

Elkészítése:

1. A rizst 1,5 liter sós vízben főzd meg, fedővel letakarva, lassú tűzön.

2. Ezután öntsd fel kétszeres mennyiségű forró tejjel, majd lassú tűzön, néha megkeverve főzd puhára. Közben keverj bele 8 dkg cukrot, a többit addig keverd a vajjal, amíg habos masszát kapsz.

3. Ezután add hozzá a tojások sárgáját és a citromhéjat. A kapott masszát keverd a kihűlt tejberizshez, majd add hozzá a félbevágott, kimagozott fehér és piros szőlőt.

4.
Ezután add hozzá a keményre vert tojáshabot és lazán forgasd össze az egészet. Tedd zsírpapírral bélelt tepsibe és 180 fokon süsd meg. Sütés után pihentesd.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!