Hozzávalók:
30 dkg rizs
só
tej
16 dkg cukor
5 dkg vaj
3 tojás
1 citrom reszelt héja
20 dkg piros szőlő
20 dkg fehér szőlő
Elkészítése:
1. A rizst 1,5 liter sós vízben főzd meg, fedővel letakarva, lassú tűzön.
2. Ezután öntsd fel kétszeres mennyiségű forró tejjel, majd lassú tűzön, néha megkeverve főzd puhára. Közben keverj bele 8 dkg cukrot, a többit addig keverd a vajjal, amíg habos masszát kapsz.
3. Ezután add hozzá a tojások sárgáját és a citromhéjat. A kapott masszát keverd a kihűlt tejberizshez, majd add hozzá a félbevágott, kimagozott fehér és piros szőlőt.
4. Ezután add hozzá a keményre vert tojáshabot és lazán forgasd össze az egészet. Tedd zsírpapírral bélelt tepsibe és 180 fokon süsd meg. Sütés után pihentesd.