Szőlős rizsfelfújt

Szőlős rizsfelfújt

Címlap / Életmód / Receptek / Szőlős rizsfelfújt

Könnyű, gyorsan elkészíthető desszert. Ilyenkor ősszel érdemes szezongyümölcsökből készíteni, mint a szőlő, szilva vagy alma. A következőkben a szőlős rizsfelfújt receptjét ismerheted meg.

Hozzávalók: 

30 dkg rizs

tej
16 dkg cukor
5 dkg vaj
3 tojás
1 citrom reszelt héja
20 dkg piros szőlő
20 dkg fehér szőlő

Elkészítése:

1. A rizst 1,5 liter sós vízben főzd meg, fedővel letakarva, lassú tűzön.

2. Ezután öntsd fel kétszeres mennyiségű forró tejjel, majd lassú tűzön, néha megkeverve főzd puhára. Közben keverj bele 8 dkg cukrot, a többit addig keverd a vajjal, amíg habos masszát kapsz.

3. Ezután add hozzá a tojások sárgáját és a citromhéjat.

A kapott masszát keverd a kihűlt tejberizshez, majd add hozzá a félbevágott, kimagozott fehér és piros szőlőt.

4.
Ezután add hozzá a keményre vert tojáshabot és lazán forgasd össze az egészet. Tedd zsírpapírral bélelt tepsibe és 180 fokon süsd meg. Sütés után pihentesd.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást