Mi történik, ha sosem eszel zöldséget vagy gyümölcsöt? Megmondjuk!

Mi történik, ha sosem eszel zöldséget vagy gyümölcsöt? Megmondjuk!

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Mi történik, ha sosem eszel zöldséget vagy gyümölcsöt? Megmondjuk! / 2. oldal

Száraz bőr? Könnyen lehet, hogy vitaminhiány!

Arra pedig talán nem gondoltál eddig, de a bőröd is komolyan megérzi a zöldségek és gyümölcsök hiányát! Mivel ezek szuper A- és C-vitamin források (többek között, hiszen mindegyik másban bővelkedik), a szervezeted igényli őket, részben a puha és hidratált bőr érdekében is. Ezek az antioxidánsok a testedben lévő sérüléseket javítják napi szinten, így ha szárazzá válik a kezed, nem kizárt, hogy a zöldségek és gyümölcsök hiánya a felelős! Ebből kifolyólag egyébként az sem meglepetés, hogy aki ritkán fogyasztja őket, könnyebben kapja el a betegségeket is.

Az immunrendszered erősítése céljából igenis fontos fogyasztanod őket, máskülönben a tested nem kapja meg a kellő löketet ahhoz, hogy szembeszálljon a vírusokkal és baktériumokkal, gyorsabban legyengül, és egy kisebb betegség is ledönthet a lábadról. 

Sokszor érzed magadnak fáradtnak, kimerültnek és gyengének? A hiba többek között az étkezésedben is keresendő! Amikor a testünk C-vitamin szintje lecsökken, előbb-utóbb megjelennek a kellemetlen tünetek is. Sokan ezt tavaszi fáradtságnak is nevezik, ezért most különösen aktuális odafigyelni a vitaminpótlásra, máskülönben rosszkedvűnek fogod érezni magad, és legszívesebben állandóan csak aludnál.

Sőt, a C-vitamin hiány miatt még fogínyproblémáid is kialakulhatnak, és az sem ritka, hogy a sebek lassabban gyógyulnak be, fogmosás közben pedig többet vérzik az ínyed.

Azt pedig hiba lenne gondolni, hogy a gyógyszertári termékekkel, étrendkiegészítőkkel tudod pótolni a hiányt! Vannak olyan összetevők, amelyek kizárólag a zöldségekben és gyümölcsökben vannak jelen, így a legegyszerűbb és legjobb megoldás, ha minden bolti vásárlás alkalmával veszel belőlük, és napi szinten sort kerítesz az elfogyasztásukra. 

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Huth Geri anyukája
    2021.07.08., 08:13

    Az étrendkiegészítőkben igenis megvan minden amire szükségünk van.

    Válasz

Írj egy hozzászólást