Otthon / Dekor

Színstratégia: így kombináld a színeket az otthonodban

Olyan palettát válassz, ami a kedvenc színeidből áll

Érdemes körülnézned az otthonodban és a kedvenc színű tapétádat, szőnyegedet, vázádat vagy díszpárnádat alapul venned. Ha például a sötétkék vagy királykék a kedvenc színed, fehérrel, arannyal vagy rózsaszínnel kombinálva csodaszép összhatást érhetsz el.

A natúr, bézses árnyalatokhoz remekül illik a sötétzöld, vagy az élénk színek is, ha bohókásabb összhatást szeretnél elérni. Érdemes neten körbenézned és amelyik enteriőr megtetszik, azt bátran másold le!

Fehér falak, végtelen lehetőség

Nem feltétlenül kell színesre festeni a falakat ahhoz, hogy kellemes hatást érj el. A fehér egyébként is rengeteget világosít a különböző helyiségeken, ráadásul soha nem megy ki a divatból, így bőven elég a kiegészítőket lecserélned, ha átalakítanád egy kicsit az otthonodat. A legjobb, hogy minden más árnyalat illik hozzá, így a kérdés csak az, milyen hangulatot szeretnél kialakítani az otthonodban.

Az elegáns összhatásért kombináld feketével vagy kékkel, a skandináv stílushoz pedig a bézs, a szürke lehetnek remek társai. Az élénk színekkel (citromsárga, pink) bohókás stílust vihetsz be az otthonodba, míg a pasztellek nyugalmat sugároznak, letisztultabb összhatást érhetsz el velük.

Emeld ki az értékeket

A színek remek fókuszpontként is szolgálhatnak a különféle helyiségekben. Például, ha fehérek a falak, érdemes egy másik árnyalattal kiemelni a tv-t és a kandallót a nappaliban. Egy-egy színes modul, tapéta vagy fali dekorelem remekül elszeparálja a teret anélkül, hogy bármilyen bútort beraknál pluszban. Emellett energikusabbnak, vidámabbnak vagy éppen elegánsabbnak tűnhet a helyiség egy különleges színkombinációtól.

Varázsszőnyeg

A falakon kívül a padló az, ahol a legnagyobb az egybefüggő felület, éppen ezért érdemes okosan szőnyeget választani. Egy színes, vagy a szoba hangulatához passzoló mintás szőnyeg rengeteget dobhat az összhatáson és anélkül vihetsz be plusz árnyalatokat az otthonodba, hogy újrafestenél. A natúr színekkel sosem lőhetsz mellé, ezek időtállóak és rengeteg stílushoz passzolnak. A sötét árnyalatokkal remek kontrasztot alkothatsz, ha például a falak világosak. A színes mintákkal pedig egy szempillantás alatt vidámabbá teheted a helyiséget.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW