Dekor / Otthon

Így dekorálj élénk színekkel a lakásodban

Így dekorálj élénk színekkel a lakásodban

Ha szeretnéd valamivel feldobni a lakásod, de nem akarsz nagy átalakításokat véghezvinni, akkor játssz a színekkel! A legegyszerűbb, ha semleges színű bútorokkal rendezed be az otthonod, majd mindig becsempészel a dekorációba a szezonnak vagy az új trendeknek megfelelő árnyalatokat. Íme egy kis színspiráció!

Színes falak

Ha egy tartósabb megoldáson gondolkozol, akár a szoba egyik falát is átfestheted valamilyen izgalmas színnel.

Ilyenkor azonban figyelj arra, hogy a szoba többi eleme összhangban legyen ezzel a színnel!

De akár mintás vagy feles festést is kipróbálhatsz!

Izgalmas bútorok

Ha szereted a színes bútorokat, akkor azt is kipróbálhatod, hogy kiválasztasz egy színt, és mindent „átöltöztetsz” ennek megfelelően.

Ha a már meglévő bútorokat dobnád fel, akár saját kezűleg is átfestheted vagy kitapétázhatod őket, így csak még egyedibb lesz!

Ha egy sötétebb szín mellett döntesz, akkor mindenképp lazítsd világos színekkel is az összhatást, hogy ne legyen túl nyomasztó!

Virágok

Egy-egy csokor friss virág vagy a szép cserepes növények nagyon fel tudják dobni a lakást – ha nem akarsz nagy változást, a színeket így is becsempészheted az otthonodba.

Az állandó zöld növények mellett nem árt tehát, ha néha friss virágokkal is dekorálsz!

Dekoráció

A lakás színesebbé tételének egyszerű és költséghatékony módja a különböző dekorációs elemek és lakástextilek variálása. Válassz ki egy színt vagy színkombinációt, és ezek árnyalataival dekorálj!

A színes párnák, a mintás szőnyegek, a pokrócok vagy akár a függönyök is sokat dobnak a szoba hangulatán, és az összhatást fokozhatod gyertyákkal, vázákkal és számos egyéb kiegészítővel.

Képek

Ha a falaid üresek, és szeretnéd őket feldobni valamivel, a színes képek vagy poszterek kiválóan alkalmasak erre.

Fontos azonban, hogy stílusban és színben passzoljanak a lakás vagy az adott szoba többi eleméhez, de ne nyomják el teljesen az összhatást.

Tipp: Ha nem vagy biztos benne, milyen kép illene a legjobban a lakásodba, akkor először próbáld őket oda fotó formájában, és csak utána dönts.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást