5 elavult lakberendezési trend, aminek a csillaga már leáldozott

5 elavult lakberendezési trend, aminek a csillaga már leáldozott

Címlap / Otthon / Dekor / 5 elavult lakberendezési trend, aminek a csillaga már leáldozott

Emlékszel még, néhány éve mennyire menő volt a korallszín a lakberendezésben? Nos, idén már más árnyalatok vették át az irányítást, de ez a körforgás rendben is van. Azonban nem árt tudni, melyek azok a trendek, amik ma már inkább a felejtős kategóriába tartoznak, pláne akkor, ha éppen egy felújítás elején vagy. Nem kell a keresgéléssel bajlódnod, ugyanis összegyűjtöttük, mely stílusokat érdemes kerülni.

Férfias vagy nőies?

Ez a két jelző egyre inkább összemosódik a lakberendezésben is, szóval a virágos tapéta már egyre kevésbé számít nőiesnek, a kék szín pedig nem feltétlenül férfias. Persze a legtöbben ezekkel írják le egy helyiség kinézetét, viszont érdemesebb inkább más tulajdonságokra koncentrálni: ilyen például a rusztikusság, légiesség, elegancia, eklektika, praktikum, otthonos, romantikus – és a sort a végtelenségig lehetne folytatni. 

Nem lehet a színeket keverni?

Rengeteg helyen hallani arról, hogy bizonyos színek nem illenek össze: a rózsaszín és a piros, vagy éppen a sötétkék és a fekete mással remek párost alkot, csak éppen egymással nem. A helyzet az, hogy ez az állítás is megdőlt, ugyanis a megfelelő árnyalatokat kombinálva egyáltalán nem lesz csúnya a végeredmény. Ideje végre elfelejteni, hogy melyik szín mihez illik és mihez nem – inkább próbáld ki a gyakorlatban a színkeverést! Néhány díszpárnahuzat nem nagy befektetés és megnézheted, hogyan mutatnak egymás mellett a különböző árnyalatok.

Csak egyetlen stílusban lehet dekorálni

Az eklektikus lakberendezési irányzat előretörésével a modern, hagyományos, bohém stílusok is keveredhetnek. Ahogy egy tradicionális épületben jól mutathat a modern bútordarab, a klasszikus bútorokhoz is jól illik egy-egy menő falfestés. A különböző irányzatok mixelésével pedig nem kell attól tartanod, hogy kimegy a divatból az éppen aktuális kedvenced, hiszen mindig lesz valami a helyiségekben, ami az akkori trendeket követi.

Csempézett munkalapok

A ’70-es években szinte mindenhol találkozni lehetett a kisebb csempékkel burkolt munkalapokkal, idén viszont már ezek nem számítanak divatosnak. Az ehhez hasonló felületek hátránya, hogy elég nehéz őket tisztán tartani, ezért is számít praktikusabbnak a gránit és a márvány!

A csempe önmagában azonban nagyon is divatban maradt: a letisztult kőlapszerű mintázatoktól a tradicionális mintás kézműves darabokig bármit megálmodhatsz a falaidra!

Különféle feliratos dekorációk

Néhány éve mindent elleptek a különféle „Home”, „Love” és hasonló szöveget ábrázoló dekorációk. Ha ragaszkodsz a szavakhoz, remek rövid idézeteket találni, amik jobban megmutatják a személyiségedet és még motiválnak is, ráadásul könnyedén ki is tudod ezeket nyomtatni.

Fali dekorációnak választhatsz fotókat, rajzokat, régi térképeket és emlékeket, de egy-egy zöld növény vagy kerámia is sokkal jobban feldobja az otthonodat, mint egy közhelyes felirat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást