A szilveszteri buli 6 biztonsági szabálya

A szilveszteri buli 6 biztonsági szabálya

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A szilveszteri buli 6 biztonsági szabálya

Az év utolsó és egyben legnagyobb partijának szervezésekor talán az étel, az ital és a zene körüli kérdések kerülnek elő hamarabb, pedig bizonyos biztonsági szabályok kell, hogy jelentsék a fő szempontokat. Ha ezeket betartod, biztosan nem lesz baj!

Legyen sofőr!

Gondoskodj róla, hogy vendégeid épségben odaérjenek hozzád, illetve a hazaúton se legyen probléma.
Ha közülük senki sem vállalja magára a józan sofőr szerepét, érdeklődj valamelyik helyi taxitársaságnál, mennyi a tarifa, valamint vállalnak-e előzetes megrendelés alapján személyszállítást szilveszter éjszakáján. Még csoportos kedvezményre is szert tehettek, ha időben lépsz!

Vedd el a kocsikulcsot!

Mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki szeret azzal dicsekedni, mennyire nem üti ki az ital. Tény, hogy mindenkinek a szervezetére másképp hat az alkohol, de objektív és mérhető következmény a reakcióidő lassulása, tehát az autóvezetés mindenképpen elfogadhatatlan.
A buli elején nemes egyszerűséggel jelentsd ki, hogy összegyűjtöd a kocsikulcsokat, és tényleg csak annak adod vissza másnap délutánig, aki kizárólag üdítőt kortyolt. Az alkohol lebomlási idejét megállapító kalkulátorokat bőven találtok a neten, ez segíthet megállapítani, ki mikor ülhet a volán mögé.

Gondoskodj szállásról!

A messziről érkezett vendégek számára biztosíts ottalvási lehetőséget te magad, esetleg fogj össze a közelben lakó barátaiddal – mondjuk úgy, hogy mindenki elszállásol egy főt. Így senkin sem lesz ott a nyomás, hogy még haza is kell jutni valahogy.
Szilveszter éjszaka a tömegközlekedési állapotok nem éppen a legkellemesebbek, jobb ettől megkímélni, akit csak lehet.

Kérdezz meg egy panziót!

Ha népes családnak vagy baráti körnek szervezed a bulit, akkor jársz a legjobban, ha olyan helyet bérelsz, amely panzió is egyben. A legolcsóbban a városon néhány kilométerre kívül eső létesítményeket csíphetitek el, ráadásul sok emberre elosztva a költségek még szerényebbek.
A helyszín kiválasztásánál ügyelj rá, hogy a fejenként befizetendő összeg ne legyen több annál, mint amit a résztvevők kényelmesen ki tudnak fizetni!

Számolj plusz vendégekkel!

Előfordulhat, hogy valaki előzetes egyeztetés nélkül magával hoz egy-két embert. Ha előre kalkulálsz néhány extra adag étellel, itallal és terítékkel, senkit sem érhet kellemetlen meglepetés.
A lakásban lévő párnák és paplanok akár a padló használata mellett is kényelmes és biztonságos szállást nyújthatnak azoknak, akik a pillanat hevében kerültek hozzád.

Ne görcsölj rá!

Kimondatlan elvárás, hogy a szilveszteri bulinak illik fergetegesen sikerülnie, éppen ezért sokan keserű szájízzel állapítják meg, ha valami nem tökéletes. Makulátlan összejövetelek márpedig nincsenek, a jól sikerült partik báját pedig éppen a váratlan szituációk teremtik meg. Ahelyett, hogy minden ízében tökéletes mulatságot akarnál szervezni, inkább törekedj egyszerűen a minél jobb hangulatra!
Baj esetén – például, ha az egyik vendég rosszul van – mérlegelj: csak egy kis pihenésre van szüksége az illetőnek, vagy hívni kell a mentőket? Az órákig tartó hányás vagy hasmenés, az alacsony vérnyomás és a felületes légzés mind az alkoholmérgezés jelei, tehát mielőbb tárcsázd a 104-et, és a cím bemondása mellett röviden, de részletesen ismertesd, mi a helyzet!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást