A szex 7 csodás hatása a testre

A szex 7 csodás hatása a testre

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A szex 7 csodás hatása a testre

Ha lehetne, föl kellene írni receptre! Szinte nincs olyan porcikád, amelyik ne díjazná az összebújást! Összeállításunkból megtudhatod, pontosan hogyan hat rád a szexualitás.

Levezeti a feszültséget

A szex csökkenti a stresszt és bizonyítottan jó hatással van a vérnyomásra. Egy nemrégiben készült felmérés szerint, amelynek során csaknem ötvenen vezettek naplót ágybéli aktivitásukról, kiderült: akik többször bújtak össze párjukkal, gyengébben reagáltak a mindennapi feszültséggel teli helyzetekre, így kevésbé terhelték keringési és idegrendszerüket.

Erősíti az immunrendszert

A kiegyensúlyozott szexuális élet hozzájárul az egészséghez. Heti egy vagy két alkalom emeli a vérben található antitestek, az úgynevezett „A” immunoglobinok számát, amelyek ellenállóbbá tesznek a fertőzésekkel szemben.
Érdekes, hogy az egyesült államokbeli Wilkes Egyetem felmérései szerint a heti háromnál gyakrabban szerelmeskedők immunértékei azokéhoz hasonlítottak, akik heti egynél ritkább együttlétről számoltak be.

Edzésnek számít

A szex munka – mind fizikai, mind pedig szellemi értelemben, amit ha jól végzel el, nemcsak orgazmus lehet a jutalmad, hanem jóleső fáradtság is az izmokban.
Az ágyban megvalósított gyakorlatok javítják a szív- és érrendszer teljesítményét, az testtónust, a hajlékonyságot, az egyensúlyérzéket, arról nem is beszélve, hogy lelkileg is kiegyensúlyozottá tesznek.

Kalóriát éget

Tempótól függően félóra szex alatt 50-100 kalóriától szabadulhatsz meg. Egy kis fejszámolás után rájöttünk: 42 alkalom után körülbelül félkilónyi súlyfeleslegnek inthetsz búcsút.
Vigyázz, mert az együttlétek után sokan farkaséhségről számolnak be, aminek hatására ennél sokkal több tápanyagot tölthetsz vissza a szervezetedbe, s ez hosszú távon hízáshoz vezethet!

Önbizalmat ad

A Texasi Egyetem kutatói szerint az emberek egyik dobogós oka a szexre, hogy a testiség hozzájárul a testképük fejlődéséhez.
Egy kedveskedő partner még a kóros önbizalomhiányban szenvedőket is az egekbe repítheti, akik hosszú távon így nemcsak a hálószobában felejtik el saját magukkal kapcsolatos aggályaikat, hanem az élet minden területén nyitottabbak és sikeresebbek lehetnek.

Fejleszti a kapcsolatot

A szex során termelődő, „szerelemhormonnak” is hívott oxitocin hozzájárul a kötődés és a bizalom fejlődéséhez, így meghittebbé varázsolja a párkapcsolatot. Ezért van az, hogy a hosszú és boldog házasság egyik titka a vágyak és az elvárások őszinte kifejezésén alapuló testiség.
Az együttlét tulajdonképpen kommunikáció a felek között, és bár egy kiadós beszélgetést semmilyen szempontból nem helyettesíthet, vitákat követő békülés gyanánt tökéletes.

Fájdalomcsillapító hatású

Az imént említett oxitocin szintjének emelkedése a fokozott endorfin – azaz „boldogsághormon” – termelődéssel együtt elűzi a fájdalmat. A migrén és a premenstruációs szindróma tünetei is jelentősen mérséklődnek a szex hatására, így a „drágám, most ne, mert fáj a fejem” klisé a valóságban aligha állja meg a helyét.
Ha nincs kedved az összebújáshoz, valld be őszintén, ha viszont tényleg hasogat a kobakod, adj ennek a „terápiának” egy esélyt!

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!