Dekor / Otthon

Szereted a kávét? Add meg a módját, hogyan fogyasztod! 10 hangulatos kávé-zóna otthon

Szereted a kávét? Add meg a módját, hogyan fogyasztod! 10 hangulatos kávé-zóna otthon

Egy gőzölgő csésze finom kávé sosem megy ki a divatból, ezért is illik méltón fogyasztani ezt a csodálatos italt. A régi, ütött-kopott csészék és a kiszakított dobozból kikandikáló kávéfilterek vagy kapszulák nem képviselik azt az esztétikát, amit a reggeli vagy délutáni kávénk elfogyasztása megérdemel. Ha ébredés után nyugodt és kellemes körülmények között szeretnéd meginni a napindító feketét vagy capucchinót, akkor nincs más dolgod, mint egy kávé-állomás kialakítása.

via GIPHY

Még a legkisebb konyha is alkalmas erre, hiszen elég hozzá egy kis rész a pulton, vagy a konyhaszekrényben, de egy kredenc vagy egy zsúrkocsi is tökéletesen ellátja ezt a funkciót. Utóbbit még mozgathatod is, és ha délután kávézol társaságban, betolhatod a nappaliba. A kávé állomás tükrözze a saját szükségleteid és hangulatod, illetve lehetőleg illeszkedjen a lakás stílusába.

Az alábbi tíz hangulatos kávé-zóna remek ötleteket adhat.

Arany elegancia

Ez a kecses arany konzolasztal nemcsak a kávénak ad helyet, de az élénk kék színekben pompázó tárgyak odavonzzák a szemet.

Olyan különleges az összhatás, hogy funkcionalitása ellenére dekorációként is megállja a helyét.

 

Sok jó kávé kis helyen is elfér

Egy kávé-zóna esetében – ahogy ez a példa is mutatja – tényleg nem a méret a lényeg.

A felső konyhaszekrényből mindössze két kis polcnyi helyet foglal el, mégis tiszta, szép és rendezett benyomást kelt, főleg ahogy az egyforma bögrék sorakoznak katonásan.

 

Gördíthető kávé-állomás

Ez a zsúrkocsi nemcsak a kávézásról szól, hanem még lemezjátszó- és növénytartó is egyben. Egyszerre található meg rajta minden, ami kényezteti a szemet, szájat és a fület.

 

Fa-hangulatban

Egy szép, barnára pácolt fa-komód jótékonyan elrejti azokat a kellékeket, amiket nem szeretnénk szem előtt hagyni, míg a színben passzoló polcokra kihelyezhetjük a dekoratív tárgyakat.

 

Letisztult vonalak

Az egyenes vonalak és az egyszerűség jellemzik ezt a kávé-zónát, mely bárhova szabadon gördíthető, mivel kerekeken gurul.

Egy kávéfőző, pár bögre és a hozzávalók egy kis kosárban, másra nincs is szükség. A virágok a vázában szépségükkel teszik teljessé a kompozíciót.

 

Két személyre

Ha a tér engedi, két ülőhelyet is kialakíthatunk a kávé-bárnál, így igazi bisztró hangulatot teremtve.

Ki ne szeretne egy ilyen klassz helyen cseverészni egy csésze fekete mellett?

 

Skandináv stílus

Nem kell messzire mennünk, ha letisztult, mégis praktikus kávé-bárra vágyunk, elég a kedvenc svéd bútoráruházunkig.

Ezt a komplett szettet beszerezhetjük ott és utána nem lesz egyéb dolgunk, mint kiélvezni a kávézás adta örömöket.

 

Kávé-sarok

A legkisebb, kihasználatlan beugró is tökéletes erre a célra, ezt a sarkot például remekül feldobja ez az elegáns kávé-zóna.

A bögrék kampókról lógnak a praktikus polcról, a jópofa „coffee” dekorfelirat pedig feldobja a falat.

 

Vintage báj

A nyitott alsószekrény láttatni engedi a névre szóló bögréket, míg a polcokon szép csuprok rejtik a cukrot, kávét és kakaót.

Már akkor orrunkban érezzük a frissen főtt tejeskávé illatát, mikor csak ránézünk erre a hangulatos képre.

 

Modern fekete-fehérben

Minimalista, letisztult vonalak jellemzik ezt a stílusos kávé-zónát, mely ennek ellenére hívogató és elegáns. A portré a falon szépen kijelöli a bár helyét, melyhez bármikor szívesen leülnénk magazinokat olvasgatni egy finom eszpresszót kortyolgatva.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást