Szerelem vagy karrier? Ezért nem kell választanod

Szerelem vagy karrier? Ezért nem kell választanod

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Szerelem vagy karrier? Ezért nem kell választanod

Mire végzel az egyetemmel, a férfiak javát már elvitték a gyorsabb lányok! Mire megalapozod az egzisztenciádat, már csak a maradékból válogathatsz! Amúgy is, ha gyereked lesz, úgyis ott kell hagyni a munkát, akkor meg miért olyan fontos az? A férfiak amúgy is félnek az okos nőktől. Hányszor hallottad már ezeket a mondatokat?

Karrier, család, és akár mindkettő is – te döntesz!

Remélhetőleg te is tudod, hogy az életeddel csakis kizárólag azt csinálsz, amit te szeretnél, felnőtt emberként te hozod meg a döntéseidet, és senkinek nincs joga bírálni őket. A sok kritika között mégis néha elbizonytalanodhatsz, ezért álljon itt a megerősítés, hogy akkor sincs veled semmi baj, ha karriert is, meg szerelmet is akarsz.

Mindenekelőtt fontos leszögeznünk: karriert építeni sem férfiaknak, sem nőknek nem kötelező. Ha te úgy gondolod, hogy egy „hagyományos” családmodellben érzed jól magadat, ahol a párod, férjed gondoskodik az anyagi biztonságról, te pedig anyaként és feleségként teljesedsz ki, és ez téged boldoggá tesz, minden jogod megvan ezt az utat választani, és ebben az esetben sincs senkinek sem joga ítélkezni feletted.

Azonban, ha te szeretnél a saját lábadon állni, fontos az önállóságod, vagy egyszerűen csak szenvedélyesen szereted a munkádat, ne mondj le róla csak azért, mert valaki azzal ijesztget, hogy így nem találsz majd partnert.

Az okos nő nem ijesztő

Az, hogy a férfiak megijednek az okos nőktől, az egyik legszörnyűbb szexista csúsztatás, ami valahogy mégis generációk óta tartja magát.

Már miért ijedne meg egy felnőtt ember egy másik, értelmes felnőtt embertől?

Mindegy, mit súgnak a magazinok, a férfiak sem agyatlan ösztönlények, akik lélegző gumibabát keresnek maguk mellé.

A humoros, önálló véleménnyel bíró, a világra nyitott, gondolkodó nő ideális társa egy hasonló férfinak, ha pedig ez valakit megijeszt, akkor vele van valami komoly baj.

Nagyobb önállóság, nagyobb biztonság

A családon belüli erőszak nem függ rassztól, kortól, társadalmi helyzettől. Olyan problémáról beszélünk, ami bárkit érinthet, mivel azonban máig tabunak számít, sokszor el sem tudjuk képzelni, kik szenvedik el.

Azt viszont nem nehéz belátni, hogy – néhány honatyánk elmés elképzelésével szemben – azok a nők, akiknek nincs saját jövedelmük, nagyobb veszélynek vannak kitéve. Az önálló keresettel rendelkező nők ugyanis az erőszak első, legkisebb jelére léphetnek, míg egy anyagi függésben lévő, a nap nagy részében otthon lévő nőt a partnere sokkal könnyebben vág el a külvilágtól és zsarol meg.

Természetesen nem azt akarjuk mondani, hogy minden főállású anya elnyomásban él, és hogy egyetlen dolgozó nő sem retteg az agresszív párjától, de hatalmas butaság azt gondolni, hogy a családon belüli erőszak a dolgozó nőket érinti, mert ők nem tesznek eleget női szerepüknek, és ezzel felbőszítik a párjukat.

A családon belüli erőszak oka soha, semmilyen körülmények között nem az áldozat!

Ha tudod, mit keresel, megtalálod

Vannak statisztikák, melyek tényleg azt látszanak alátámasztani, hogy azok a nők, akik például továbbtanulnak, és később kezdenek a családalapításon gondolkodni, nehezebben találnak párt.

Arról azonban ezek a statisztikák nem szólnak, hogy erre az életkorra jó eséllyel már tudod, hogy mit keresel, és azt is, hogy mit vársz egy kapcsolattól.

Így kisebb eséllyel kötsz kompromisszumot, de ha az életed többi területével elégedett vagy, és nem szükségből, hanem valóban szerelemből fogsz egy kapcsolatba, akkor elkerülheted az eleve meddő próbálkozásokat.

Ez természetesen minden helyzetben igaz – akár gyerekeit nevelő anyaként, akár boldog háziasszonyként, akár az álmait megvalósító, karrierépítő nőként látod magad, keress olyan partnert, aki támogat az elképzeléseidben, és tegyétek egymást nagyon boldoggá!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást