Szépségápolási termékek, amiket biztosan nem jó helyen tároltál eddig

Szépségápolási termékek, amiket biztosan nem jó helyen tároltál eddig

Címlap / Stílus / Test / Szépségápolási termékek, amiket biztosan nem jó helyen tároltál eddig

Azt gondolnánk, a szépségtermékeinket ott tárolhatjuk, ahol csak akarjuk, ezért a legszebb parfümünket vagy menő sminktermékeinket a polcra kihelyezve tartjuk. De az igazság az, hogy szakértők szerint van pár dolog, aminek a hűtőben lenne a helye – de csak alig néhány ember tud róla!

Szemkörnyékápoló

Az egyik legjobb ötlet, ha a szemkörnyékápolót a hűvös hűtőszekrényben tárolod.

Amikor ugyanis a szemed alatti bőrnek szüksége van a frissességre, a hideg krém segít még gyorsabban eltüntetni a felduzzadt bőrfelületet, és felgyorsítja a vérkeringést is.

Ráadásul hosszabb ideig kitart, és még hatásosabb, mint ha szobahőmérsékleten tároltad volna.

 

Rúzs

A rúzsoknak kifejezetten ártalmas lehet a nagyon meleg szoba, mivel a bennük lévő természetes olajok elveszítik frissességüket, megpuhulhatnak, és nehezebb lesz használni őket.

A hideg hatására viszont nem csak hosszabb ideig maradnak erőteljesek az ajkaidon, de meggátolod a minőségük romlását is.

Nyáron különösen érdemes a hűtőbe tenni őket!

 

Vízpermet

Az arcodra fújható vízpermet nagyon klassz dolog, különösen a nyári szezonban, amikor még nagyobb szükségünk van a gyors frissességre.

Épp ezért érdemes ezt is a hűtőbe tenned; a hideg hatására ugyanis a permet a bőrödben lévő gyulladást csökkenti, és gyorsabban is hidratál.

Így a frissességet sokkal hosszabb ideig garantálja, ha a táskádba teszed, amikor kimozdulsz otthonról.

 

Naptej

A naptej ugyancsak jól érzi magát a hűtőben.

Talán nem is tudtad, de a nagy meleg hatására a régebben megvásárolt naptejed ugyanis veszít a hatékonyságából, így emiatt érezheted azt, hogy hiába kented be magad vele, mégis erősebben éget a nap.

Ráadásul a forró bőrödnek jobban esik a hideg krém, így duplán jól jársz a hűtőben való tárolással.

 

Szempillaspirál

Gondoltad volna, hogy a szempillaspirálodban is összegyűlhetnek baktériumok, amelyek aztán rossz illatot terjesztenek szét a spirálban?

Bizony, van ilyen!

Erről az tehet, hogy a melegben tárolva nagyobb táptalajt biztosítasz a baciknak, ezért érdemes hűvösebb helyen, akár a hűtőben tartani.

Egyébként ennek a szépségterméknek is van lejárati ideje, így ezt is érdemes figyelembe venni.

 

Parfümök

A parfümök érzékenyek a nagy melegre, a kémiai változások pedig megváltoztathatják az egyébként finom, szignifikáns illatukat.

A túl sok napfény is nagyon káros nekik, így a legjobb, ha a hűtőszekrényben keresel nekik otthont a nyári szezonban.

 

Aloe vera gél

Aki szívesen használ természetes összetevőket, valószínűleg sokszor kipróbálta már az aloe verás gélt napégések, gyulladások esetén.

Szuper gyógynövény, ami hidegen még hatékonyabb, így emiatt neked is érdemes mostantól a polcod helyett a hűtőszekrénybe tenni a gélt.

 

Körömlakk

Megfigyelted már, mi történik a körömlakkjaiddal, ha túl sok ideig hagyod őket a melegben, ráadásul közvetlen napfényen?

Hamar darabossá válnak, és még a színük is megváltozik ennek hatására.

Nem véletlenül javasolják szakértők azt, hogy a hűtőbe tedd a körömlakkokat, mert így megőrizheted a folyós állagot, és a színük sem alakul át.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást