Az 5+1 legszebb szemsmink árnyalat zöld szemre

Az 5+1 legszebb szemsmink árnyalat zöld szemre

Címlap / Stílus / Arc / Az 5+1 legszebb szemsmink árnyalat zöld szemre

A megunhatatlan rose gold

A zöld szem nem olyan hűvös, mint a kék és nem olyan meleg, mint a barna és ezért is ilyen különleges, hiszen attól függ, hogyan sminkeljük. A rose gold meleg fénye hűvöl zölddé varázsolja a szemet, amit tovább hangsúlyozhatunk azzal, hogy csillámló szemhéjpúdert viszünk fel. Ez a szín tökéletes smink egy finom nappali viselethez is, de este is ütős, ha kihúzod hozzá a szemed és tovább hangsúlyozod műszempillával. A Rose Gold tehát tökéletes választás az irodában, a randin és az esti bulin is.

 

Nem mind arany, ami csillog

Nemcsak a rose gold, hanem az arany minden árnyalata csodásan mutat a zöld szemen. Ami igazán dönteni fog, az a bőröd színe. Lehet a hűvösebb pezsgő arany, a napsárga óarany, a narancsos rezes arany vagy akár az egészen sötét brozos arany árnyalata is, a smaragd színhez az összes remekül passzol. Ez a meleg tónus nyílttá, világossá és meleggé varázsolja a tekinteted akár matt, csillogó vagy metálos árnyalatban viszed fel. Akinek zöld a szeme, az arany sminkkel egyszerűen nem hibázhat.

 

Lila, bíbor, viola

A lila minden árnyalata remekül mutat a zöld szemen, olyannyira, hogy szinte hipnotikus hatást eredményez és minden tekintetet rászegez. A bíbor árnyalatok vörös altónusai azok, amiknek varázslatosan emelik ki a zöld pigmenteket, ami mögött tudományos magyarázat is áll. A színteória szerint ugyanis a palettán egymással szemben álló színek alkotnak tökéletes vizuális kontrasztot. A viola színű smink feltűnő, ezért leginkább alkalmi, feketével eldolgozva pedig remek füstös szemet kreálhatsz vele.

 

Bűbájos burgundi

A burgundi tulajdonképpen a lila és a piros keveréke, ezért – a már említett színteória alapján – érthető, hogy miért áll ilyen jól a zöld szemnek. Ez a mély, figyelemfelkeltő szín nem egy kifejezett nappali viselet, de este minden tekintet rád szegeződik egy ilyen árnyalatú sminkben. Ha az alsó szempilláid tövébe is felviszed ezt a káprázatos vörösbor-tónust – nem túl vastagon – a szemed olyan igéző lesz, hogy mindenkit elvarázsol.

 

A pink ötven árnyalata

Egy olyan szemfesték-paletta, ami a rózsaszín árnyalataiból áll, kötelező minden zöldszemű nőnek. Az egészen halvány rózsaszíntől a vad pinkig minden jól mutat a smaragd szemmel, mert kihozza a zöld pigmenteket. A belső szemzugban használd a világosabb tónusokat, majd az egyre sötétebbeket a szemed sarka felé. Ha az egész szemhájad egyszínű pinkre pingálod, szemed nagyobbnak és frissebbnek fog tűnni. 

 

A hűvös szürke

Amíg az arany, a rose gold és a gazdag bronzos színek meleggé varázsolják a zöld tekintetet, addig a szürke – és annak minden árnyalata – elérhetetlen, hűvös végzet asszonyát kreál minden zöldszemű hölgyből. Ha a sminkkel a füstös szem, azaz az ellenállhatatlan „smokey eye” a cél, akkor ebben az esetben jobb választás a szürke, mint a fekete. A szürke hideg tónusa olyan hangsúlyossá teszi a smaragd árnyalatot, hogy senki nem fogja tudni elfordítani róla a tekintetét.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást