3 lépésben igéző, füstös szemeket készíthetsz – Útmutató a sminkmestertől

3 lépésben igéző, füstös szemeket készíthetsz – Útmutató a sminkmestertől

Címlap / Stílus / Arc / 3 lépésben igéző, füstös szemeket készíthetsz – Útmutató a sminkmestertől

Nappal leggyakrabban csak visszafogottan sminkeljük a szemünket, vagy talán egyáltalán nem, és csak a spirált kapjuk elő a reggeli készülődés forgatagában. De mi van azokon az estéken, amikor igézni, hódítani, ragyogni szeretnénk? Ilyenkor kell egy szép smink, és a végeredményt nem bízhatjuk a véletlenre.

Most Beraki-Gräff Dóra minkmester megtanít téged egy káprázatos füstös szem elkészítésére, mindössze 3 lépésben. Ezúttal a gyönyörű zöld szemű Odettet választottuk modellnek. Nézd meg a lépéseket és örökre elsajátíthatod a szem kiemelésének fortélyait! 

1. Ceruzával indítunk

Füstös szemek esetében a belső vízvonalat mindig kihúzzuk. A ceruza színe lehet sötétbarna, éjkék, szürke, sötét padlizsán, fekete. Minden szemszín esetében előnyös a sötétbarna árnyalat, ezért egy ilyen ceruzába mindenkinek érdemes befektetni.

Az alsó szemhéj külső sarkától kezdjük húzni a vonalat, a pillatő mentén haladva, mígnem a teljes alsó szemhéjat befestjük. A felső szempillatöveket is végig berajzoljuk, így a teljes szemet körberajzoljuk ceruzával.

A ceruzás műveletet a satírozással fejezzük be: a felső szemhéjon egy bármilyen kisebb fejű sminkecsettel elsatírozzuk a ceruza éles vonalát.

2. A füstösség kialakítása

Odettnek zöld szeme van, ezért jól állnak neki a lilás és vöröses színek.

Kis kerek fejű ecsetre felvisszük a festéket. Külső szemsarokból indítjuk befelé, a szempillatő mentén haladva. A festék alatt nem szabad a ceruzának látszania.

Ez után egy nagy kerek fejű satírozó ecsettel, a felső szemhéj külső részéből indulva, a pillatő mentén elsatírozzuk. A festéknek a pillatőnél kell legélénkebbnek lennie, onnan kell fokozatosan eltűnnie.

Porpúderrel le lehet takarítani az esetleges lepergéseket.

3. A befejezés: szemöldök és szempillaspirál

Szempilla/szemöldök fésűvel átfésüljük a szemöldököt. Barna szemöldök ceruzát választunk (ne legyen sötétebb mint a hajszíne, inkább picit világosabb!), amit rákenünk szemöldökecsetre. A szemöldök végét, ha szükséges, kiegészítjük.

A szempillák kiemelésére fekete szempillaspirált használunk, amellyel érdemes többször visszamenni, hogy egyenletesen mindenhol befesse a pillákat. Még száradás előtt átfésüljük a fenti és a lenti pillákat, hogy ne ragadjanak össze. Ha megszáradt, egy fültisztító pálcikával eltávolítjuk azt, ami esetleg közben lepergett.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást