„Mit tegyek a szemkörnyéki ráncaimmal?” Kozmetikust kérdeztünk

„Mit tegyek a szemkörnyéki ráncaimmal?” Kozmetikust kérdeztünk

Címlap / Stílus / Arc / „Mit tegyek a szemkörnyéki ráncaimmal?” Kozmetikust kérdeztünk

A jó hír viszont az, hogy a szemkörnyéki ráncok nem pusztán a genetikától függenek, így különböző kozmetikai kezelésekkel késleltethetőek vagy halványíthatóak. Hogy miként, és egyáltalán milyen tényezők vezetnek el odáig, hogy szarkalábakkal találjuk magunkat szemben, arról Sebőkné Majzik Anna kozmetikust kérdeztük.

Milyen kozmetikai problémák alakulnak ki a leggyakrabban a szem körül?

A leggyakoribb szem környékén kialakuló problémák a ráncok – szarkalábak-, a szem körüli karikák, a duzzadt szem és a táskás szem. Ezeknek a megjelenésében szerepet játszanak különféle tényezők, mint például a nem kezelt rossz látás, a kevés folyadékbevitel, a kialvatlanság, a helytelen életmód, a rossz táplálkozási szokások, de okozhatja genetikai hajlam, allergia vagy betegség is.

Mitől alakulnak ki a szemkörnyéki ráncok?

A szemkörnyéki bőr a legvékonyabb az arcon. Itt laza kötőszövet található, mely érhálózatban gazdag, viszont a faggyúmirigy és a zsírréteg kevés. A bőr itt könnyebben veszít a nedvességtartalmából, és ezért alakulnak ki szarkalábak. 

Hány éves kor környékén jelentkeznek?

A szarkalábak megjelenését én nem fűzném életkorhoz. Úgy gondolom, hogy ha a megelőzésre és a kezelésre is megfelelő hangsúlyt fordítunk, sokáig eltolható ez az időpont. Persze a gravitáció ellen nem tehetünk, így az öregedéssel valamelyest bekövetkezik ez a probléma.

Milyen kezelés jelenthet rájuk megoldást?

A szem kezelésénél a kozmetikában fokozott hatóanyag-bevitelre van szükség, mely történhet masszázzsal, gépi kezeléssel vagy szemkörnyék ápoló, feszesítő zselés párnákkal.

Mely lépésekből áll egy kezelés?

Az én üzletemben a szemkezelés az alap – és a luxuskezeléseimbe is be van építve, mert nagy hangsúlyt fektetek erre a területre. Így a bőr letisztítása után a masszázs alatt a szemet is külön masszírozom, az azt követő gépi kezelésnél pedig a szem környéki problémára célzott hatóanyag-bevitelt alkalmazok.  

Milyen hatóanyagokat használhatunk a szemkörnyék ápolására?

A leghasznosabb kozmetikai alapanyagok, amelyekkel sikert érhetünk el a szem körüli ráncok kezelésében, illetve a hatásuk is hosszan tartó:

  • Az A-vitamin, ami javítja a bőr felszínét és ránctalanító hatású,
  • a kollagén: ami egy nagyon népszerű és ismert hatóanyag (fokozza a bőr nedvességfelvevő és nedvességmegtartó képességét),
  • a méhpempő: A -, C -, D és B-vitamin ásványi anyagokat és aminosavak is tartalmaz, melyek anyagcsere fokozó hatásúak,
  • a Q10 koenzim: táplálja a szöveteket és energiával tölti fel a bőrt,
  • és az aloe vera: nyugtató hatású, és fáradt szemre ajánljuk.

Illetve vannak botox hatású anyagok: ezeknek a hatásuk az igazi botoxhoz hasonló, csak nem tűvel, hanem krém formájában juttatjuk a bőrbe. Ezután segítenek elzsibbasztani a mimikai ráncokat, csökkentik a már meglévőeket, és megelőzik az újabbak kialakulását.

yacobchuk/istockphoto.com

Miért lehet jó a szemkezelés?

A szemkezeléssel, szemkörnyékápolással lassulnak az öregedési folyamatok, a sötét karikák halványodnak, a táskák mérete is csökken, a masszázs során pedig növekszik az érhálózat oxigénellátottsága.

Mennyire tartós?

A vendégeimnek én havonta javaslok egy bőrtápláló kozmetikai kezelést. Nem feltétlenül azért, mert csökken az előző kezelés hatása, hanem hogy megelőzzük a mélyebb ráncok kialakulását.

Milyen egyéb életmódbeli tanácsokat érdemes betartanunk, hogy a szemünk környéke hosszú távon is szép maradjon?

Az egyik legfontosabb és legnehezebben betartható tanács a napi szintű minőségi alvás. De elengedhetetlen a sok folyadék bevitele, az egészséges életmód és a minőségi, professzionális kozmetikumok használata. Nem utolsó sorban pedig természetesen a kozmetikusunk rendszeres látogatása is fontos.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást