Ezeket az összetevőket keresd a szemkörnyékápolóban, ha minőségi terméket szeretnél

Ezeket az összetevőket keresd a szemkörnyékápolóban, ha minőségi terméket szeretnél

Címlap / Stílus / Arc / Ezeket az összetevőket keresd a szemkörnyékápolóban, ha minőségi terméket szeretnél

Nem feltétlenül márka szerint kell kiválogatni a legjobb szemkörnyékápolókat – ha tudod, hogy milyen összetevőket kell keresned, akkor könnyen lehet, hogy nem dőlsz be a reklámoknak, és nem veszel meg egy sokkal drágább krémet úgy, hogy ugyanaz van benne, mint az olcsóbban. Az árak és márkák helyett inkább az alábbi összetevőkre figyelj!

Hialuronsav

Nem véletlenül ez a húzóneve mostanában minden arcápolási reklámnak: ez az egyik legfontosabb összetevő, amit fel kell kutatnod egy szemkörnyékre szánt krémben.

Ez a bőrben megtalálható speciális hidratálóelem verhetetlen, ha vízmegtartásról van szó, a saját súlyának akár az ezerszeresét képes vízben megkötni.

Ebből adódik, hogy nyilvánvalóan tökéletes a hidratálásra – ez most a krémek alkotóelemeinek szupersztárja, és nem is véletlenül.

Szkvalán

Ez az anyag gyorsan és könnyen beszívódik a bőrbe, és bársonyos érzést kölcsönöz neki.

Nagyon jó a sejtmegújító tulajdonsága, mind a felületi, mind a bőröd mélyén rejtőző nedvességet megtartja, ráadásul a bőrhibákat is elhalványítja, így napfoltos, májfoltos, vagy hegesedésből adódóan nem egyenletes bőrfelszínre nagyon fontos összetevő.

Acetil-hexapeptid-8

Az argireline néven is megtalálható összetevő képes a bőrben lévő izmokat ellazítani, melynek révén kisimulnak a felületi ráncok.

Sokszor a botoxhoz hasonlítják a hatását, de ez nyilvánvalóan elég erős túlzás, ennek ellenére tényleg simítja az apróbb, felületi ráncokat.

Ezen ránctalanító tulajdonsága miatt a szemránckrémek egyik legfontosabb összetevője.

Palmitoyl Oligopeptide

Az összetevő a bőrben található I-es típusú kollagénnek egy egysége, a kollagénről pedig tudjuk, hogy a bőr feszességéért felel.

Bár többféle kollagén található meg a bőrben, ha ilyen alapanyagot látsz a krémben, az azt jelenti, hogy a természetes kollagéntermelést is serkenti – persze csak egy bizonyos szintig, de mégis ad neki egy löketet.

A Palmitoyl Oligopeptide működési elve nagyjából annyiból áll, hogy ha a bőrünkbe kívülről kvázi lebomlott kollagént viszünk be, akkor ezzel azt be tudjuk csapni, és magától kollagént fog termelni.

Legjobb ápolás

Persze ezeken kívül számos olyan összetevő van még, ami jó, ha benne van egy szemkörnyékápoló krémben, de ezek talán azok az összetevők, amelyek tényleg sokat segítenek azon, hogy a szemed körüli vékony, érzékeny bőr a legjobb ápolást kaphassa.

Mielőtt a legdrágább termékeket veszed le a polcról, nézd át, hogy ezek az összetevők szerepelnek-e bennük, mert ha nem, akkor érdemes az olcsóbbak terén is körbenézni – hátha találsz olyan ápoló krémet, aminek ugyanolyan hatóanyagai vannak, csak tizedébe kerül.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást