Így engedd el a férfit akit szeretsz, ha ő nem akar már veled lenni

Így engedd el a férfit akit szeretsz, ha ő nem akar már veled lenni

Címlap / Szerelem / Így engedd el a férfit akit szeretsz, ha ő nem akar már veled lenni

Ne rendezz jelenetet…

Az embernek ilyenkor nem könnyű visszafognia magát, de ne tedd azt, hogy indulatosan kifejted neki, mekkora hibát követ el és mennyire fogja bánni, hogy nem téged választott. Egy ilyen jelenet mindkét félnek kellemetlen és később meg fogod bánni.

Légy erős és felemelt fejjel menj tovább, nem kell a tudtára adni, milyen hatással van rád a visszautasítása.

Felejtsd el, hogy „szükséges a lezárás”

Volt olyan alkalom az életemben, amikor én erőltettem a sráccal, hogy üljünk le még egyszer utoljára beszélni, illetve olyan is, mikor ő ragaszkodott ehhez és hidd el, egyik sem sült el jól.

Amikor valakiben olyan érzelmek dúlnak, amik a másik félben egyértelműen nem, sosem az a vége mint a filmeken, hogy kedvesen megölelik egymást és mindenki boldogan megy tovább. Nem kell „lezárás”: az első lépés az, hogy tudomásul veszed, hogy el kell engedned.

Ne kínozd magad

Ha arról ábrándozol, hogy mi lett volna ha mégis összejöttök, csak magadnak ártasz. Amikor eszedbe jut ez, tudatosan tereld el a gondolataidat, hogy ne szippantson be a letargia. Ha azon kapod magad, hogy a szép szemén vagy a csábos mosolyán lamentálsz, gondolj arra, hogy Ryan Gosling vagy Harry Styles is milyen szívdöglesztő…vagy kiscicákra. Mindegy, csak ne engedd magadnak, hogy ő töltse ki a gondolataidat.

istockphoto

Kövesd ki közösségi médián

Ha napi szinten eléd kerül egy posztja vagy fotója, csak később fogod tudni elfelejteni. A legkevesebb, hogy kiköveted, hiszen ha például azt látod, hogy megváltozott a kapcsolati státusza vagy hogy az új barátnőjével pózol, azzal csak sót szórsz a sebbe.

És ne is keress rá!

Kikövetés után nehéz megállni, hogy az ember ne keressen rá az illetőre, hogy egy kicsit bekukucskáljon az életébe, de vissza kell fognod magad, mert csak a saját dolgod nehezíted meg ezzel. Ha nem bízol magadban, akkor tiltsd le.

Drasztikus döntés, de a mentális egészségednek jót fog tenni és – valljuk be – lehet, hogy ő észre sem veszi.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást