Szerelem / Párkapcsolat

Csak akkor tudod kiheverni a szakítást, ha átesel ezen a 10 fázison

6. Robotpilóta módba kapcsolva

Miután kellően kidühöngted magad, ürességet fogsz érezni. Nagyon fáradt vagy, lelkileg és fizikailag is, és legszívesebben mást sem csinálnál, csak aludnál. A gond, hogy ez sem megy könnyen, hiszen állandó rémálmok gyötörnek. Mintha robotpilóta üzemmódba kapcsoltál volna, gondolkodás nélkül végzed a tennivalóidat, nincs jó kedved, és semmi sem kelti fel az érdeklődésedet.

Ez valójában a tested egyik túlélési ösztöne, hiszen ahelyett, hogy a bánatra fókuszálnál, eltereli a figyelmed, és kicsit olyan, mintha semmit sem éreznél. Nem fog sokáig tartani ez a szakasz, de annál fontosabb a gyógyulásban!

7. Amikor végre elfogadod

Nincs olyan szakítás, amiben az elfogadási fázis ne köszöntene be. Ekkor már megérted, hogy mi történt, elfogadod, hogy nem akar veled lenni, és nem próbálod meg visszaszerezni az exedet. Nem ő jár mindig a fejedben, és nem jut eszedbe félóránként ellenőrizni a közösségi oldalakon azt, hogy épp mit csinál. Tudod, hogy el kell engeded, csak azt nem, hogy hogyan. De végre, hosszú idő után először érzed úgy, hogy talán egy nap mégis minden rendben lesz.

8. Apró boldogságok

A szakítás borzasztó volt, életed egyik legnehezebb időszaka, de egyre több jót tudsz észrevenni magad körül. Már nem érzed elviselhetetlennek azt, hogy egyedül mész haza, sőt, kezded jól érezni magad a saját társaságodban. Újra elkezdesz olvasni, zenélni vagy akár programokat szervezni, és megtalálod a pozitívumokat a szakításban.

Még mindig sajog a szíved, és fájnak a történtek, de már nem szürkének látod a világot. Rájössz, hogy minden rossz tapasztalat tanít neked valamit, és hogy új lehetőségek nyílnak meg előtted, amikor csakis magaddal kell foglalkoznod.

9. Felelősséget vállalsz

A szakítás kezdeti időszakában még meggyőződésed volt, hogy te vagy az áldozat, és az, hogy különváltatok, nem a te hibád. Ám ahogy telnek a hónapok, már nem látod rózsaszín szemüvegen át a kapcsolatotokat. Rájössz, hogy akárcsak ő, úgy te is nagyon sokat hibáztál, és van jó pár dolog, amit egészen másképp kellett volna tenned.

Oka van annak, hogy egy szerelem véget ér, és ez mindig két emberen múlik. Ami igazán számít, hogy ilyenkor észreveszed ezeket, és megtanulod, hogyan fordíthatod előnyödre a tanulságokat.

10. Az utolsó búcsú

Nem tudni, mikor érkezik el ez a pont. Van, akinél 1 éven belül, és van, akinél bőven afölött. Egy a lényeg: hogy megérkeztél ide. Ez az a pont, amikor már csak rossz emlékként él benned a szakítás, hiszen felülemelkedtél rajta, és új életet kezdtél. Az exedet már nem keresed, van, hogy napok telnek el anélkül, hogy gondolnál rá, sőt, talán végre kitörölted az ismerőseid közül.

Az utolsó fázis az, amikor már nem is akarsz együtt lenni vele, és nem érzed úgy, hogy muszáj kapaszkodnod a múltatokba. Ne érezd rosszul magad, ha ide csak lassan jutsz el, mert mindenkinek más a tempója. Csak az számít, hogy megérkezel!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW