Párkapcsolat / Szerelem

Nagy 10 pontos szakítási etikett – Így lehetsz diszkrét és korrekt

Nagy 10 pontos szakítási etikett – Így lehetsz diszkrét és korrekt

1. Mindig személyesen intézd

Hacsak nem csinált valami abszolút megbocsáthatatlant és hacsak nem őrült a pasi – aki például negyven hangüzenetet hagyott neked előző este – akkor mindig személyesen közöld vele a dolgot és lehetőleg ne publikus helyen. Utóbbi kellemetlen, ha az illető elpityeredne és ez bizony a férfiaknál is előfordul.

2. Érkezz pontosan az utolsó randitokra

Akkor is, ha késős vagy, legalább az utolsó találkozón tiszteld meg azzal, hogy nem váratod meg. Valószínű, hogy sejti, mit fogsz neki mondani, tehát lesz neki elég gondja enélkül is, ne húzd el a szenvedését.

4. Őszinteség

Ne egy erőltetett indokkal állj elő a szakítást illetően, hanem vállalj felelősséget a döntésedért. Mondd el neki őszintén, miért jutottál eddig, mindenki megérdemel annyi tiszteletet, hogy tudja az igazat. (Itt azt is meg kell említeni, hogy olykor viszont fel kell ismerni azt a helyzetet is, amikor a „túlzott őszinteség” egy életre megbánthatja vagy elbizonytalaníthatja az illetőt.) 

istockphoto

5. Ne vagdalkozz!

Borzasztó érzés, mikor az a ember, akivel még együtt szeretnénk lenni, szakít velünk, így ebben a pillanatban mindenki túlérzékeny. Ezért próbáld meg a vádaskodást minimlizálni és nem az illető fejére olvasni minden bűnét. 

6. Légy tárgyilagos

Ne legyél kimért és hűvös, pusztán tárgyilagos, főleg ha nem érti, miért nem akarod folytatni vele a kapcsolatot. Mondd el neki feketén-fehéren, hogy miért nem működik köztetek a dolog és miért jutottál erre a megoldásra. Ne ködösíts, hiszen minél lényegre törőbben és objektívebben adod elő, annál nagyobb eséllyel fogja megérteni az indokaidat. 

A cikk a következő oldalon folytatódik. Kattints ide a lapozáshoz >>

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást