Csak akkor tudod kiheverni a szakítást, ha átesel ezen a 10 fázison

Csak akkor tudod kiheverni a szakítást, ha átesel ezen a 10 fázison

Címlap / Szerelem / Csak akkor tudod kiheverni a szakítást, ha átesel ezen a 10 fázison

Egy szakítás után mindenkinek ugyanaz a kérdés fordul meg a fejében: mikor múlik el a fájdalom? Pontos dátumot még a legprofibb párkapcsolati szakértők sem tudnának mondani, de egy dolog biztos. Csak akkor tudsz továbblépni, ha ezen a 10 szakaszon sikerül átesned!

1. Mélyen lesokkolódva

A legelső szakasz mindig a „szakítani akarok” után következő sokkhullám. Mindegy, hogy érezted-e már előre a végét, vagy teljesen váratlanul érnek a párod szavai, kimondva azonnal romokba dönthet a gondolat, hogy többé nem vagytok együtt. Az összes érzékszerved túlterhelődik milliónyi kérdéssel és intenzív érzésekkel, így kicsit olyan, mintha hirtelen zárlatot kapnál, és fogalmad sincs, merre tovább.

Nem jut eszedbe, mit mondhatnál, legszívesebben csak sírnál, és őszintén reméled, hogy csak álmodsz. Ez az agyad reakciója arra, hogy elvesztettél valakit, aki neked egykor nagyon fontos volt.

2. Fájdalmas napok

Miután van időd egy kicsit gondolkodni, jön a fájdalom, ami átveszi az uralmat feletted. Ez egyrészt lelki, hiszen folyamatos nyomást érzel a mellkasodon, amiből nem tudsz szabadulni, de másrészt fizikai is lehet.

Rengeteg ember tapasztalta már meg azt, hogy egy szakítás után valóban megbetegedett, belázasodott, náthás lett, mert amikor a lélek elgyengül, a test sem tud úgy küzdeni.

A testeden rövidesen meglátszik a szakítás nyoma, akár fogyásban, akár az általános egészségügyi állapotodban.

3. Totális összezavarodás

Tudni fogod, hogy elértél a harmadik fázishoz, mert egyre összezavarodottabbnak érzed magad. Olyan kérdések cikáznak a fejedben, mint hogy mit csináltál rosszul, vagy vajon miért nem készültél fel a szakításra hamarabb? Természetes reakció, hogy tudni akarod, mi történt, ez iránt pedig sokszor olyan erős lehet a vágy, hogy nehezen irányítod az érzéseidet. Ez az a pont, amikor ráírsz az exedre, mert bár tudod, hogy nem jó ötlet, muszáj választ kapnod a kérdéseidre. 

4. Tagadás

Ahogy egy gyász során, úgy a szakítás alatt is sor kerül a tagadás időszakára. Ebben az időszakban érted meg igazán azt, hogy vége a kapcsolatotoknak, egyre jobban hiányzik az exed, és muszáj tudatnod vele, hogy mit érzel. És nem mellesleg arra is kíváncsi vagy, neki hiányzol-e.

Kicsit abban bízol, hogy ezek a beszélgetések ráébresztik, mit veszített veled, és ismét egymásra találtok. Magad előtt is folyamatosan tagadod, hogy végleg befejeződött a kapcsolatotok.

5. Aztán jön a düh

Elérkezik az a pont, hogy dühös leszel az exedre, és azt kell, hogy mondjuk, ez nagyon szuper dolog! Ekkor már rájössz, hogy vége a kapcsolatnak, visszafordíthatatlanul befejeztétek közös életeteket, és végre szabad utat engedsz a dühödnek. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy szép lassan elindulj a továbblépés felé, és új lehetőségeket nyiss meg magad előtt. Amikor valaki dühös, ezt egészen kreatív módokon tudja levezetni, ami egyúttal egy új hobbi, érdeklődési kör kialakulásának is teret adhat.

A cikk a következő oldalon folytatódik. Kattints ide a lapozáshoz >>

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»