7 súlyos divatbaki

7 súlyos divatbaki

Címlap / Stílus / Divat / 7 súlyos divatbaki

Ha igyekszel minél többet kihozni a megjelenésedből, akkor is előfordulhat, hogy véletlenül melléfogsz. Először is jegyezd meg: a problémás részeket sötét színekkel és minta nélkül tudod optikailag formálni. Utána pedig kerüld el a következő problémákat…

Túl mély dekoltázs

Akármi legyen is a munkahelyi öltözködési norma, a túl mély dekoltázs sehol sem számít elfogadottnak – kivéve, ha egy sztriptízbárban keresed a betevőt.
Gyakori tévhit, hogy a blézer eleganciája automatikusan mentesít a túlkapás alól, ám a karikatúraszerűen szexi titkárnő stílus mindenképpen hátrányos.

Látható harisnyaszél

A boka- és a térdzokni rendkívül praktikus – kivéve, ha a nadrágod vagy a szoknyád láttatni engedi a szegélyét.
Ez annyira durva divatbaki, hogy semmiképpen sem szabad kockáztatnod. Válassz combfixet vagy harisnyanadrágot, amennyiben kétséges a dolog!

Túl rövid szoknya

A mikrominivel igazából semmi gond, ha a megfelelő helyen és időben viseled, mondjuk egy könnyed partin. Probléma akkor adódik, amikor a nagyon rövid szoknyához olyan önfeledt mozdulatok társulnak, mint a hajlongás, a laza ülés vagy a vadabb tánc.
Ilyenkor ugyanis előfordulhat, hogy sokkal többet mutatsz meg magadból, mint amennyit szeretnél.

Átlátszó villantás

Teljesen átlátszó felső alatt közszemlére tett melltartó?
Ajjaj, ezt inkább hagyd ki! Ha mégis beleszerettél egy mindent láttató darabba, és illik is a stílusodhoz kapj fel alá egy testszínű topot vagy kombinét. Így már zöld a jelzés!

Leggings-katasztrófa

A leggings viselésének két alapszabálya van.
Egy: a hozzá párosított felsőrész mindenképpen takarja el a feneked.
Kettő: válaszd a megfelelő méretet! A túl kicsi vagy túl nagy testnadrág ugyanis kiemelheti a súlyfelesleget, vagy éppen kellemetlenül ráncolódhat össze.

Retro túlkapás

Zöld cipő, okkersárga harisnya, hatalmas fejdísz, tollak és csini ruha kör alakú mintával? Húha, a ’80-as években biztosan menő lett volna, de ma már inkább vicces párosítás.
Külön-külön, szolidabb kiegészítőkkel briliáns outfitet dobhatsz össze belőlük, ám együtt már túl sok a jóból.

Évszak-zavar

Szőrös csizma csőtoppal? Rövidnadrág és kucsma? Felül vastag pulóver, alul szinte semmi, vagy fordítva? Pillants ki az ablakon, milyen idő van! Tény, hogy nem a naptárnak, hanem a hőmérőnek és a saját hőérzetednek megfelelően kell öltözni, de józan ésszel akkor is képtelenség a felsorolt összeállításokat megmagyarázni.
Nem tudod eldönteni, hogy a fejedben éppen megszületett ötlet adu ász vagy divatbaki-e? A dolog egyszerű: próbáld fel, és flangálj otthon egy kicsit benne! Amennyiben furcsán vagy kényelmetlenül érzed magad, inkább hagyd. További bizonytalanság esetén egy őszinte rokonra vagy barátra bízhatod a döntést.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást