Egy könnyű desszert azoknak, akik nem szeretik karácsony este túlságosan megpakolni a hasukat.
Hozzávalók (2 személyre):
- 2 darab körte
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál cukor
- 1,5 dl körtelé
- 1 darab vaníliarúd
- 1 teáskanál fahéj
- 1 cm gyömbérfahfa
- 1 citrom kifacsart leve
- 2 cl Vilmoskörte
Elkészítés:
Hámozd meg a körtéket, majd felezd meg őket, és kapard ki a magházukat. Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat a cukorral, majd tedd bele a felezett körtéket, és öntsd rájuk a körtelevet.
A vaníliarúd magjait kapard ki. Add hozzá a körtéhez a többi fűszerrel és a citromlével együtt, és süsd 15 percig 200°C hőmérsékletű sütőben. Közben gyakran fordítsd meg a körtedarabokat, és locsolgasd a keletkezett sziruppal.
Miután megpuhultak, vedd ki őket a sütőből, spricceld meg a Vilmoskörtével, és rakd tányérra őket. A körteszirupot csorgasd köréjük.