Ezt az ételt hús nélkül és hússal is eheted. Nagyon finom főtt rizzsel vagy tepsiben sült krumplival, akár a köret mellé téve, akár azzal összesütve is.
Hozzávalók (4 személyre):
- 80 dkg hagyma
- 1 teáskanál ecet
- 4 dl pohár tejszín
- 8 teáskanál mustár
- só
- bors
- vaj
- 1-2 teáskanál cukor (ízlés szerint)
- 1 kg csirke- vagy sertéshús
- 20 szelet bacon szalonna
Elkészítés:
A hagymát vágd karikákra, és 10 perc alatt lassú tűzön párold meg vajban. Add hozzá az ecetet, a tejszínt, és kevergesd közepes lángon 5 percig. Keverd bele a mustárt, a sót és a borsot. Ha az ételt édesen szeretnéd enni, akkor 1-2 teáskanál cukrot is tehetsz bele.
Ha hús mellé fogyasztod majd, akkor készítsd elő a húst: a csirkemellet vagy a sertéscombot vágd fel kockákra, a csirkecomb felső és alsó részét válaszd szét, és tekerd körbe baconnal.
Egy serpenyőben sóval és borssal süsd egy kicsit fehéredésig, majd rakd egy sütőedénybe. Oszlasd szét rajta a hagymás-mustáros szószt. 180 fokon hússal 60 percig süsd krumplival vagy hússal.