Lusta vagyok, de a testem sportért kiált!

Lusta vagyok, de a testem sportért kiált!

Címlap / Életmód / Lusta vagyok, de a testem sportért kiált!

A szervezetem jelez

Mint említettem, nem vagyok egy sportos alkat, azonban tisztában vagyok vele, hogy mozogni kell, főleg amiért ülőmunkát végzek. Mikor kifulladok a lépcső tetején, vagy meghúzom a hátam egy ártalmatlan mozdulatnál, akkor tudom, hogy mindez azért van, mert régóta nem dolgoztattam meg a testem.

Már ismerem magam annyira, hogy ilyenkor ne rohanjak el egyből a konditerembe bérletet venni, mert tudom, hogy pár lelkes zsírégető óra után úgysem megyek le többet. Ennek ellenére van több olyan sport-tevékenység is, amit sikerrel iktatok be a mindennapjaimba, lustaság ide vagy oda.

Azt csinálom, amit élvezek

„Minden fejben dől el.” Igen, én is csak a szememet forgatom, mikor valami híres fitneszguru erről papol, de sajnos igaza van. A lényeg – egy magamfajta kényelmes embernél legalábbis – hogy realisztikus célokat tűzzön ki. Tudom magamról, hogy képtelen vagyok például hajnalban felkelni és elmenni sportolni.

Már próbáltam, mindig az lett a vége, hogy kinyomtam az ébresztőt és aludtam tovább, úgyhogy ezt elengedtem. Futni sem vagyok hajlandó, mindig utáltam futni, az iskolában is szenvedés volt számomra, így erről is letettem már. Szeretek viszont úszni, a természetben sétálni és csapatsportokban részt venni, így ezeket szoktam beiktatni az életembe. 

Tavaszi sportolási tippek
FreshSplash/istockphoto.com

Keresek hozzá partnert

Ha megbeszélem a húgommal, hogy hetente egy délután elmegyünk az uszodába, azt tudom, hogy nem fogom lemondani. Ha megbeszélek a barátaimmal egy hétvégi kirándulást, szintén várni fogom. Ha a barátnőimmel megyek le egy edzésre, akkor szintén összekötöm a kellemeset a hasznossal: együtt vagyunk, jól érezzük magunkat és közben mozgunk is.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást