VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A spárga évek óta az egyik legkedveltebb zöldség, különösen tavasszal, amikor a boltok polcain és piacokon is frissen elérhető. Elegáns megjelenésével és gazdag tápanyag tartalmával méltán vált az egészségtudatos táplálkozás egyik alappillérévé. A spárga nemcsak C- és K-vitaminban bővelkedik, hanem folsavval és vasban is nagyon gazdag, így a szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelemeket biztosít.
Az alap recept: a tökéletes főtt spárga
Első lépésként érdemes megismerkednünk a spárga főzésének alapjaival, mielőtt különböző ízletes variációkba fognánk. A spárga főzése rendkívül egyszerű, de vannak apró trükkök, melyek segítségével tökéletes állagot és ízt érhetünk el.
Elsősorban válasszunk friss, feszes és élénkzöld spárgákat, melyek alul nem fásak. A spárga alsó részéből körülbelül 1-2 centimétert vágjunk le, majd kevés sós, forrásban lévő vízben blansírozzuk 3-4 percig. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, mert könnyen elveszítheti roppanósságát.