5 sorozat, amit nagyon várunk 2016-ban

5 sorozat, amit nagyon várunk 2016-ban

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 sorozat, amit nagyon várunk 2016-ban

Sorozatfüggők, figyelem! Az már most látszik, hogy 2016 jó pár csemegét tartogat a számotokra, és ha hozzám hasonlóan ti sem tudtok leszakadni a hétről hétre jelentkező sztorikról, akkor adok néhány tippet – én ezeket várom a legjobban.

American Crime

John Ridley az ABC-nek gyártott antológiás sorozata minden évadban egy másik eseményt mesél el, és bár az első évadot rengetegen dicsérték, nekem valahogy mégsem jött be. Az ünnepek alatti ínséges időszakban azonban adtam egy esélyt az idő előtt kiszivárgott első résznek a második évadban, és milyen jól tettem! Ha az egész sorozat olyan érzékeny és okos lesz, mint ez a rész volt, akkor ez lesz a valaha volt kedvenc sorozatom. Hozzáteszem, hogy a középpontban az erőszak-sztereotípiák és az erőszak-kultúra foglal helyet, amivel én is sokat foglalkoztam, de éppen ezért nagyon kritikus vagyok a témával kapcsolatban. Az American Crime azonban az első részben kifogástalanul nyúlt a kényes kérdéshez, és komolyan azt gondolom, hogy ha így folytatják, akkor egy élvezetes, izgalmas sorozatot kapunk, ami hihetetlen komoly társadalmi problémákra irányítja a nézők figyelmét.

Kép forrása: ABC

Shameless US – Szégyentelenek

Az eredetileg angol sorozat amerikai adaptációja egy Chicagóban élő nagycsalád mindennapjait mutatja be, akik alkalmi munkákból, börtönből ki-be járva próbálnak fent maradni, és esetleg előbbre jutni azon a bizonyos ranglétrán.

Amellett, hogy ennek a sztorinak nyilvánvalóan nagyon komoly társadalomkritikai tartalma van, hihetetlenül jó a humora, nem közönséges, de tényleg szégyentelen, és szinte várom minden egyes részben, hogy mikor csinálnak megint valami olyat, amiről azt gondoltam volna, hogy nem merik megtenni – pedig ez a manapság azért nagy szó.

A 6. évad első része már megérkezett, és miközben néztem, jöttem rá, hogy mennyire hiányzott nekem ez a sorozat, amíg szüneten volt.

Trónok harca

A Trónok harca újabb évadára még várni kell néhány hónapot, és bevallom, felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban, mert elsősorban a könyv változat rajongója vagyok.

Ezeket azonban Martin bácsi nem képes elég gyorsan írni – nem holmi kis novellácskákról van szó, ugyebár– így most eljutottunk arra a pontra, hogy a sztori megelőzi majd a könyveket.

Erre viszont George R. R. Martin azt mondta, hogy aki nem képes a két sztorit külön kezelni, az magára vessen… Mindegy, ha legalább áprilisban megtudhatjuk, hogy mi lesz Havas Jonnal, akkor végül is nem bánom, ha hamarabb dobbant az HBO. Jöjjön az a hatodik évad!

Kép forrása: HBO

Sex&Drugs&Rock&Roll

A kiöregedő, mindig a siker szélén bukdácsoló, de végül is soha be nem futott rockzenész, Johnny Rock és zenekara utolsó nagy dobása az lehet, ha Johnny tehetséges lányával az élen új irányt adnak a pályájuknak.

Az első évad ugyan nem volt kiemelkedő, de szerintem van potenciál a sorozatban, a második évadon múlik majd, hogy megtalálják-e a készítők a saját hangjukat.

Az FX mindenesetre a következő szériát is berendelte, de egyelőre csak annyit tudni, hogy valamikor 2016-ban sugározzák majd. Én várom, és reménykedem.

Shades of Blue

Az NBC pilot nélkül rendelt be 5 évadot az új sorozatból, ami azért azt mutatja, hogy van benne potenciál. Az alapsztori szerint egy egyedülálló rendőr anya korrupt üzletekbe kezd, hogy becsületes és tehetséges lányát támogatni tudja.

Az FBI azonban lebuktatja, és csak úgy úszhatja meg a dolgot, ha jelenteni kezd nekik többi korrupt társáról.

Meglátjuk, mit hoznak ki a készítők a sztoriból, de az alapfelállásban szerintem rengeteg a lehetőség, sok érdekes és fontos morális kérdést vet fel a sztori, és tök jó, hogy a sorozat azon kevesek táborát erősíti, ahol egy női karakter áll a középpontban.

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!