Hozzávalók
– 1 közepes vöröshagyma
– 2 ecetes paprika
– fél fej jégsaláta
– 1 nagy paradicsom
– 10 dkg szeletelt szalámi
– 10 dkg gépsonka
– 10 dkg szeletelt sonka
– 10 dkg szeletelt pulykafelvágott
– 10 dkg szeletelt sajt
– majonéz 1 tojás sárgájából
– 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
– 1 teáskanál szárított oregánó
– másfél teáskanál szárított bazsalikom
– egy teáskanál-hegy pirospaprika
– 1 kis kerek kenyér
– 8 kifli szeletelve a mártogatáshoz
Elkészítése
1. Vágjuk apróra a hagymát, savanyúság-paprikát, salátát, paradicsomot. Kockázzuk fel a felvágottakat és a sajtot.
2. A feldarabolt zöldségeket, húst és sajtot keverjük össze egy nagy tában. Adjuk hozzá a majonézt, olívaolajat, oregánót, bazsalikomot, pirospaprikát és keverjük jól össze.
Ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk.3. Tálalás előtt hűtsük le.
4. Egy friss cipó kalapját vágjuk le, faragjuk ki a belsejét és tálaljuk ebbe a salátát. Kifli-szeletekkel kínáljuk, amelyekkel ki lehet mártani a majonézes salátát.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!