Soha többé nem nyomod meg a szundit: így lesz kellemesebb a reggeli készülődés

Soha többé nem nyomod meg a szundit: így lesz kellemesebb a reggeli készülődés

Címlap / Életmód / Egészség / Soha többé nem nyomod meg a szundit: így lesz kellemesebb a reggeli készülődés

Reggelente kikelni az ágyból sosem egyszerű, de lássuk be, amíg nem a napsugarak csiklandozzák a szempilládat, addig igazi heroikus küzdelem. Pedig az, hogy milyen állapotban indulsz el otthonról, az egész napodat meghatározza. Ha frissen, összeszedetten és jókedvűen lépsz ki az ajtón, azzal sokat teszel a jobb hangulatért. Adunk néhány tippel, hogy ez ne tűnjön olyan lehetetlennek.

Szabj határidőket!

Ha túl koránra állítod az ébresztőt, tudni fogod, hogy még van időd visszaaludni, és elkésel. Ha túl későre, semmire nem marad időd, és elkésel. A végeredmény mindenképpen kapkodás és idegeskedés.
Eleinte nehéz lehet, de ha egyszer rászoksz, rutinná válik, és megkönnyíti az életedet: alakíts ki magadnak határidős rendszert, így pontosan tudni fogod, hány perced van az ágyban ébredezésre, hány a reggelire, fogmosásra, öltözésre, sminkelésre… Ez nagyban segít, hogy ne csússzanak szét a reggeleid.

Hallgass zenét!

Egy válogatás a kedvenc dalaidból nem csak jókedvre derít, a határidőket is segít tartani, mert tudni fogod, melyik szám végére hol kellene tartanod.
Indíthatsz kellemes, lágy dallamokkal az ébredezés idejére, aztán a zuhany alatt már jöhetnek a hangosan éneklős dallamok.

Frissítő zuhany

Igazi hős vagy, ha időben fel tudtál kelni, és nem akarjuk tovább borzolni a kedélyeidet, vagy próbára tenni az akaraterődet, de hidd el, hálás leszel ezért a tippért.
A reggeli forró zuhany helyett váltogasd a hideg-meleg vizet, és mindenképpen hideggel zárd a zuhanyzást. A vérkeringésed felpezsdül, azonnal felébredsz, és tele leszel energiával.

Egészséges reggeli

Tudjuk, hogy a csapból is ez folyik, de tényleg nem lehet elégszer hangsúlyozni. Egy finom, egészséges reggelivel nem csak jobban indul a nap, de a finomság gondolata abban is segít, hogy hamarabb kikelj az ágyból.
Ráadásul nem is kell órákat a konyhában szöszölni: egy adag zabkása néhány felkockázott, aszalt sárgabarackkal, egy kis poharas joghurt meg egy nagy csésze tea – jól hangzik, nem? És alig 5 perc alatt kész, ráadásul egészséges is!

5 perc relax

A reggeli előtt vagy után, ahogyan neked a legkényelmesebb, iktass be 5 perc lazítást. A rohanás mindenkit csak idegessé tesz. Míg elkortyolod a kávédat vagy a teádat, gondold végig a napi teendőidet.
Megnézheted az üzeneteidet, vagy átfuthatsz az újságon is, de szánj pár percet arra is, hogy a gondolataidat rendszerezd, illetve néhány pozitív dologra fókuszálj.

Beszélgetés

Ha együtt élsz valakivel, ne hagyjátok ki a lehetőséget arra, hogy reggelente beszélgessetek egy pár szót.
Ez bizonyítottan erősíti a kapcsolatot, és a te lelkednek is jót tesz, ha nem magányosan, mogorván veszed magadra egyik réteg harisnyát a másik után, hanem közben meghallgatod valakinek a napi teendőit, vagy te osztod meg vele, miről álmodtál az éjjel.

Nagy mosoly!

Mielőtt kilépsz az ajtón, érdemes egy utolsó pillantást vetni magadra a tükörben, csak hogy ellenőrizd, nem kenődött-e el a sminked, jól áll-e a hajad, nem kávéztad-e le a blúzodat.
Ha minden rendben, akkor már nincs más hátra, csak hogy egy széles mosolyt küldj magadnak: elvégre úgy lépsz ki az ajtón, hogy készen állsz megváltani a világot, nem igaz?

VIDEO Van egy sminktrükk, amitől nagyobb és igézőbb lesz a szemed

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!