Top 10 sminktrend menyasszonyoknak

Top 10 sminktrend menyasszonyoknak

Címlap / Stílus / Arc / Top 10 sminktrend menyasszonyoknak

Menyasszonyként millió dologról kell majd döntened az esküvő szervezése közben, a ruha mellett pedig talán a második legnehezebb kérdés a sminked kiválasztása lesz. A neten persze ötletek millióival találkozhatsz, de sajnos nem mind viselhető, és az sem mindegy, melyik illik a legjobban hozzád. Most összegyűjtöttem a 10 kedvenc sminktrendemet, amiből bátran válogathatsz, hiszen mindegyik gyönyörűen kiemeli majd a természetes szépségedet a nagy napon.

Lágy, füstös szem

A menyasszonyi smink szépsége nem annak erősségében, hanem a természetes kiemelésben rejlik, ezért célszerűbb, ha a nagy napra te is egy kicsit visszafogottabb verzió mellett teszed le a voksodat.

Egy lágy, füstös szemsmink tökéletes lehet az esküvődre, ha szeretnéd, hogy a sminked hangsúlyos legyen, de mégse túl erős.

Az alul, illetve felül vékonyan kihúzott szem egy kevés satírral gyönyörűen kiemelheti a szemed!

Fehér szemceruza

Ha azt szeretnéd, hogy szemeid nagyobbnak látszódjanak, és a sminked is látványos legyen, ez a trend a tökéletes választás.

A szem felső része egy erősen elkészített füstös smink, a szem alsó része viszont csak fehér szemceruzával van kihúzva.

Ez a kombináció optikailag nagyítja a szemed, és szépen kiemeli az alsó szempillavonaladat.

Vörös ajkak

Sokan azt gondolják, hogy a piros rúzs nem megengedett egy esküvőre, de ez nagy tévedés, hiszen egy visszafogott szemsminkkel így is tartható a szolid és természetesen szép összhatás.

Egy natúr szem, vagy egy bronzos szemhéjpor tökéletesen illik a piros rúzshoz, különösen, ha az esküvőre télen kerül sor!

Tus és mélyítő vonal

A tusvonal a legjobb választás egy esküvői sminkhez, hiszen kiemeli a szempillákat és a szem vonalát, mégsem kelt túl erős hatást.

Ez magában is megállja a helyét, viszont sokat dob rajta, ha mellette ki van emelve a szem mélyítő vonala is.

Ide kerülhet egy szürkés vagy barnás szín, amiből inkább a matt verziót ajánlom, hiszen ez adja meg a természetes hatást.

Cseresznye színű száj

A menyasszonyi sminkekre is igaz, hogy nem csak a szem hangsúlyozása a fontos, hanem a rúzs is, mert nagyon sokat tud dobni az összhatáson.

A cseresznye szín az egyik kedvencem, mert a természetes szájszínhez hasonlít, de picit erősebb annál.

Ha ilyen rúzst választasz, a szemed ne legyen túl erős, hiszen a figyelem az ajkakra irányul, amit tovább fokozhatsz, ha egy átlátszó szájfényt is feldobsz.

Barna, barna, barna

A barna sminkkel sosem nyúlhatsz mellé, hiszen örök kedvenc, és minden alkalomra tökéletesen megállja a helyét.

A legjobb ebben a színben, hogy az egész sminkben dominálhat – a szem, a száj és még a pír színe is lehet barnás árnyalatú!

Ráadásul, mivel földszínről van szó, a természetesség is garantált.

Bohókás bordó

Esküvőre nem célszerű színes sminket választani, de azért akad pár kivétel… például a bordó!

Egy finoman elkészített bordó smink gyönyörűen kiemeli a barna vagy a kék szemet.

Ehhez a legjobb, ha egy rózsaszínes rúzs párosul, ami mellett még intenzívebb lesz ez az árnyalat.

Highlighter minden menyasszonynak

Egy highlighterrel (vagy más néven arcfénnyel) gyönyörűen kiemelheted az arcodon a csontokat, amivel alkalmibbá teheted a sminkedet, sőt, még az arcodon is vékonyíthatsz!

Én minden menyasszonynak ajánlani szoktam a használatát, hiszen bár nem minden szögből látszik, de gyönyörű hatást kelt, ha épp megcsillan rajta a fény!

Glitteres szem

Ez a smink persze egy nem mindennapi esküvőhöz illik, de ha ragyogni akarsz, és felkelteni a figyelmet, akkor a legjobb választás.

Egy kis csillám azonnal a szemedre vonzza a tekinteteket, de vigyázz, mert egy esküvő hangulatához csak pár árnyalat, például az ezüst, az arany, a világos rózsaszín vagy a pezsgő illik igazán.

Erős füstös szem

A füstös szem szintén nem egy megszokott választás a menyasszonyoknak, viszont nagyon ütős tud lenni, ha illik az összképhez és az ara személyiségéhez. 

Ha te is szereted a vadóc dolgokat, és a ruha tekintetében is bevállalósabban választottál, akkor ennek a sminknek is megéri adnod egy esélyt. 

Az elegáns összhatás érdekében viszont mindenképp nude rúzst válassz hozzá!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást