Sminksuli: Újabb 4 tipikus sminkbaki – Így ne csináld!

Sminksuli: Újabb 4 tipikus sminkbaki – Így ne csináld!

Címlap / Stílus / Arc / Sminksuli: Újabb 4 tipikus sminkbaki – Így ne csináld!

A legutóbbi smink bakis cikk után rengeteg üzenetet kaptam, hogy milyen jót nevettetek (akár némi öniróniával is) és többen tettetek javaslatot, hogy mivel lehetne kiegészíteni a nyalánkságok listáját. Hát íme a sorozat következő epizódja: újabb 4 dolog, amit csinálhatnánk jobban. Az előző cikket is ezzel kezdtem, de fontosnak tartom elismételni: régen én is elkövettem hasonló hibákat, higgyétek el, nem gúnyolódni szeretnék, csak jobb alternatívát adni. Lássuk is az elsőt!

Narancssárga emberek

Biztos vagyok benne, hogy találkoztatok már olyan lánnyal, akinek narancssárga csík jelezte az arca szélén, hogy nem sikerült eltalálnia a megfelelő alapozó színt. Kétféle okot is el tudok képzelni.

Először is a legtöbben a kézfejükön próbálják ki a színt a drogériákban, ami egyáltalán nem releváns az arc színének szempontjából. Nézzétek meg egyszer tükörben, hogy mekkora eltérés van az arc és a kézfej tónusa között. A másik ok a sápadtság elleni küzdelem lehet.

Télen mindannyian kifakulunk, hiányoljuk a nyári barnaságot és igyekszünk életet lehelni az arcunkba, főleg, ha bulizni megyünk. Ezt azonban nem 4-5 árnyalattal sötétebb alapozóval kellene elérni, hanem bronzosítóval/pirosítóval. A szép bőr a smink lelke, szánjunk rá időt és energiát, hogy megtaláljuk a tökéletes színt (és akkor még bőrtípusokról, textúrákról nem is beszéltünk).

Inkább így csináld

Két nagyon egyszerű tippet szeretnék nektek adni ezzel a témával kapcsolatban:

1. Mindig az állkapocs csontnál teszteljétek az alapozót és érdemes legalább 3 színt felvinni (ahogy a képen láthatjátok), hogy lássátok melyik olvad bele legjobban a saját bőrszínetekbe.

2. Mindig legyen két színetek a kedvenc alapozótokból, a legvilágosabb téli- és a legsötétebb nyári bőrtónusotoknak megfelelőek.

Ezeket év közben olyan arányban tudjátok keverni, ahogy csak szeretnétek. Ha nagyon sápadtnak érzitek magatokat, egy csepp a sötétebb árnyalatból segíthet, ilyenkor mindenképp a nyakatokra is kerüljön alapozó. Ezután bronzosítóval szép, ízléses napbarnított hatást érhettek el (pl. ahogy itt csináltam).

Kontúr krízis

Őszinte leszek lányok: inkább önként besétálok egy cápákkal teli medencébe, csak ne kelljen még egy önjelölt Kardashian copy lány túlzásba vitt kontúrozós videóját megnéznem.

Igen, a kontúrozás óriási találmány, csodákat lehet vele művelni, de könyörgöm a józan ész határain belül! Értem, hogy a sokkal sötétebb és a sokkal világosabb szín összesatírozásából végül (nagy szerencsével) kijöhet a saját bőrtónusunk, de a természetes hatás szinte esélytelen.

Ha ez nem lenne elég, térjünk ki kicsit az arcformákra. Egy keskeny-hosszúkás- és egy széles-kerekded arcot értelemszerűen nem ugyanolyan formában kell árnyékolni. Tudom hogy a csapból is ez folyik és a szépen bevilágított videókon nagyon jól mutat, de mielőtt nekiálltok, kérjetek tanácsot szakembertől!

Inkább így csináld

Elmondom én hogyan csinálom, ha tetszik, próbáljátok ki!

1. Felviszek egy megfelelő színű, áttetsző alapozót az egész arcomra, kihagyva a szemkörnyéket.

2. A szemkörnyékre egy árnyalattal világosabb, rózsás tónusú, enyhébb fedésű korrektort használok. Vannak területek, ahol ezután is átlátszanak az ereim (kékes-szürkés részek), ezekre muszáj rámennem egy erős fedésű, sötétebb korrektorral is. Ha túl világos színt használnék, csak elszürkülne a karikám, ahelyett hogy eltűnne. Az enyhe fedésű, világosabb korrektorból teszek egy keveset a homlokom közepére, a szemöldökeim közé és az orrom alá is.

3. Mivel nekem enyhén hosszúkás-ovális arcom van, ezért a homlokom felső- és az állam alsó részét érdemes árnyékolnom.

Ehhez szürkés-barna kontúrpúdert használok, semmiképp sem narancsos árnyalatot. Ezután a járom csontom alatt erősítek rá az árnyékra és figyelek, hogy vízszintes-egyenes irányban satírozzam (ettől szélesebbnek tűnik az arcom).

4. Az orrom hosszából is szeretek levenni, ezért a végére és a két oldalára mindig rakok kontúr púdert. Itt nagyon résen kell lenni, könnyű túlzásba esni és nagyon kellemetlen, amikor egy férfi ismerősöd figyelmeztet, hogy koszos az orrod…

Pókláb Pilla

Először is: 15 db vattakorongot és egy fél üveg micellás vizet használtam el, mire lemostam magamról ezt a mennyiségű spirált. Ez minden, csak nem környezettudatos. Biztos vagyok benne, hogy sokatoknak tetszik ez a pillafestés, nagyon sok lányon látom. Nyilván ez nem akkora melléfogás, mint egy narancssárga alapozó, viszont teljes mértékben felesleges.

A spirál bizonyos mértékben tudja vastagítani és hosszítani a pilla szálakat, de nagyjából 3 rétegnél eléri a plafont, onnan nincs tovább. Ebben a fázisban még csak pár szál tapad össze esztétikusan, viszont a 4-5. rétegnél már csúnya csimbókok alakulnak ki, amik számomra leginkább a bal alsó sarokban látható tarantula lábaihoz hasonlítanak. A csomós, raszta pilla teljesen elnyomja a szemeket, ahelyett hogy kiemelné őket.

Inkább így csináld

Kérlek titeket, hogy minden este mossátok le magatokról a sminket. Azok a lányok, akik kedvelik ezt a szempilla hatást, nem szokták minden nap lemosni a spirált, inkább reggel visszapótolják, ami éjszaka lekopott. Ez nagyon egészségtelen!

Ha hosszú pillákat szeretnétek inkább használjatok ricinusolajat, vigyetek fel szempilla bázist a spirál alá (pl. MAC – False Lashes Maximizer) vagy ragasszatok fel műszempillát (nagyon szép természetes hatásúakat is lehet kapni). Ha esetleg már régi a spirálotok és könnyebben csomósodik, érdemes egy régi, kimosott fejjel átfésülni és így szétválasztani a szálakat.

Szomorú tusvonal

Ezzel a képpel arra szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy mennyire fontos a tusvonal iránya. Alapvetően nem a kivitelezéssel van a gond, hanem a szárny rész dőlésszögével. Olyan nőknél gyakori ez a hiba, akiknek lefelé ívelő szeme van és erre az ívre erősítenek rá a szemceruzával/tussal.

Sajnos ez azt eredményezi, hogy szomorúnak és fáradtnak tűnik a szem. Szerintem ezt a hibát nagyon egyszerű orvosolni, hiszen ha valaki szán időt reggel a tusvonal elkészítésére, akkor gyakorlásra se fogja sajnálni azt a pár percet. Lássuk mik az én trükkjeim!

Inkább így csináld

Én mindig a tusvonal szárny részével kezdek, csak ezután haladok a belső szemzug felé. Nyitott szemmel elképzelem az alsó pillasor meghosszabbítását és ebben a szögben húzom meg az első vonalat.

Ennek a hossza természetesen ízléstől függ, érdemes először rövidebbet húzni, azon később még könnyű változtatni.

Segítség lehet, ha egy vékony ecset nyelét odatámasztjuk a külső szemzughoz, mint egy vonalzót. A lényeg az, hogy az alsó pillasor ívét kövessük. Én ajánlom, hogy rögtön csináljátok meg ugyanezt a másik oldalon, szép szimmetrikusan, ezután már gyerekjáték befejezni a vonalat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást