Sminksuli: Keleties farsangi smink füstfóliával

Sminksuli: Keleties farsangi smink füstfóliával

Címlap / Stílus / Arc / Sminksuli: Keleties farsangi smink füstfóliával

Legutóbb egy percek alatt elkészíthető farsangi sminket mutattam nektek, a mostani pedig azoknak kedvez, akik szeretnek hosszabban készülődni és valami igazán egyedire vágynak. Segítek step-by-step!

Óriási szemek

Szokásosan alapozással és korrektorozással kezdtem, a szemhéjamra felvittem a bázist, a szemöldökömet pedig ezúttal picit sötétebbre festettem. Ennél a sminknél egy olyan technikát alkalmazok, amitől sokkal nagyobbnak tűnik majd a szemem, itt minden a formán múlik.

Első lépésként tehát gél állagú tussal megfestem a segédvonalakat. Használhattok ecsetes vagy filc formátumú tust is, vagy akár ceruzát, ha azzal kényelmesebb. A felső szemhéjon és az alsó pillasor alatt is tusvonalat húzok, a különlegessége abban rejlik, hogy a külső- és belső szemzugnál nem zárom be a két vonalat.

Tipp: Tusvonalnál a legjobb barátom a ferde tusecset (a képen láthatjátok), ezzel lehet legkönnyebben tökéletes ívet festeni.

Matt fekete szemhéjpúder

Következhet a fekete szemhéjpúder. Én ebben az esetben matt textúrát használok, emellett sokkal látványosabb lesz a fólia fénye. A felső szemhéjon a külső sarokból indulok – itt lesz a legsötétebb a szín – és befelé elsatírozom.

A szem belső sarkába már ne kerüljön semmi. Alul arra törekszem, hogy a tusvonal közepe legyen a legvastagabb és mindkét irányban elvékonyodjon.

FONTOS: Ha neked távol ülő szemed van, akkor a tusvonalad legyen rövid és a fekete szemhéjpúdert nyugodtan satírozd beljebb, közel az orrnyergedhez.

Satírozás

Ahogyan azt az előző cikkemben is olvashattátok, én a fekete színt leginkább barnával szeretem elsatírozni. Maradok a matt textúránál és a jól bevált gömbölyű, laza szövésű ecsetnél.

Tipp: Ne legyél türelmetlen, a matt szemhéjpúdereket nehezebb elsatírozni, mint a fényeseket. A legtöbbször azért lesz foltos a végeredmény, mert nem került bázis a szemhájpúder alá.

A bőr felszínén található olajos rétegen szinte lehetetlen szép, egyenletes átmenetet elérni. 

Elő a füstfóliával!

Füstfóliát a legtöbb hobbi művész boltban lehet kapni. Papírvágó ollóval teljesen random apró darabokat vágok belőle, legyenek kisebbek és nagyobbak is. A ragasztáshoz használhatsz műszempilla ragasztót, én a spirit gum-ra esküszöm, ami maszkos termék. 

Tipp: A ragasztót ne a fóliára, hanem egyből a bőrödre tedd, ebbe egyszerűen bele tudod majd nyomkodni az ujjaddal a felvett darabokat.

Engedd szárnyalni a fantáziád!

Nincsen szabály, olyan formában és sűrűségben ragasztod fel a fólia darabokat, ahogyan csak szeretnéd. A spirit gummal vigyázz, nagyon erős ragasztó, ne kerüljön a szemedbe és a hajadra se!

Tipp: Ha a homlokodra is ragasztasz fóliát, érdemes azon az oldalon eltűzni a hajad, hogy jobban érvényesüljön.

A smink koronája

Egyszerűen imádom a hosszú (mű)szempillákat! Ha nincs kedved satírozgatni, akár a 2. és 3. pontokat át is ugorhatod, a tusvonal-műszempilla-fólia kombináció önmagában is ütős.

Fontos: Először spirálozd ki a saját pilláidat és csak utána ragaszd fel. Akinek előre állnak a pillái, annak pillapödrőre is szüksége lesz, ha igazán profi eredményt szeretne.  

Tipp: Mindig mérd oda a szemedhez a műszempillát, mielőtt felragasztod. Ha széltében túl hosszú, nyugodtan vágj le a külső szemzug felőli oldalából.

Íme a végeredmény

Végül kissé keleti hatású, kleopátrás lett ez a smink. Rajtatok múlik, hogy ti mit hoztok ki belőle.

Ha neked arany tónusú bőröd van mint nekem, akkor válassz meleg tónusú fóliát, viszont ha inkább rózsás típus vagy, akkor menj el az ezüstös, hidegebb színek felé.

Hajrá lányok, szánjátok rá az időt, mindenki el lesz tőle ájulva! 🙂 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást