Stílus

5 smink-mítosz, amit mindenki igaznak hisz

5 smink-mítosz, amit mindenki igaznak hisz

Sok szabály létezik a sminket illetően. Vagy a szemed legyen hangsúlyos, vagy a szád. Ha kék a szemed, ne viselj kék szemfestéket. Ne legyen túl sötét a szájkontúr, stb., a lista végtelen. Azonban sok olyan szabály is van, aminek nincs létjogosultsága, csak visszatartja a nőket attól, hogy maximálisan kiélhessék kreativitásukat. Nézzük, mi az az öt smink-mítosz, amit mindenki igaznak hisz, pedig nincs semmi valóságalapja.

Felvitel előtt pumpálni kell a szempillaspirált

Hányszor láttál már másokat sminkelni, akik bőszen jó párszor megpumpálták szempillaspiráljukat, mielőtt a kefét a szemükhöz emelték volna? Esetleg te magad is közéjük tartozol?

Nagy hiba, hiszen ezzel csak azt éred el, hogy több levegőt juttatsz a spirál belsejébe, amitől az gyorsabban kiszárad.

A száradt festék pedig a pókláb-szerű, összeragadt pillákat eredményezi. A levegő ezen kívül a baktériumok elterjedését is elősegíti, ami akár fertőzést is eredményezhet.

 

A bronzpúder az egész arcra feltéve szép fényt ad

A bronzpúdert az egész arcon használva inkább kelt koszos benyomást, mint egyenletes rézbőrű hatást.

Ha sápadt arcod szeretnéd egy kicsit élénkebbé varázsolni, mintha megkapott volna a nap, akkor más stratégiát kell alkalmaznod.

A bronzpúdert ugyanis csak azokra a részekre visszük fel, amit a nap nyáron megsütött volna.

Tedd a homlokod tetejére a hajvonalad tövébe, az arccsontodra, illetve halványan az orrod két oldalára.

Így nem maszatos, hanem természetes hatást érsz el és a sápadtságod is eltűnik.

 

Nem kell tisztítanod a sminkecseteket, ha csak te használod őket

A baktériumok akkor is elszaporodnak a smink ecseteken, ha nem közösen használod őket másokkal. Ha nem tartod őket tisztán, akkor pattanásokat, kiütéseket és egyéb irritációt eredményezhet, rosszabb esetben még akár fertőzést is.

Egy megdöbbentő kutatási eredmény szerint a nők 22 százaléka még soha életében nem mosta ki a smink ecseteit. Pedig az alapozó- ás korrektor ecseteket – ha naponta használod őket – hetente érdemes kitisztítani.

A szem körül használatos pamacsokat havonta kétszer, a többi ecsetet pedig elég havonta megmosni. Nem kell semmi komoly tisztításra gondolni, bőven elég, ha meleg szappanos vízben átmosod, majd kiöblíted őket.

 

Nem kell fényvédőd hordanod, ha van rajtad alapozó

Ez egy nagyon elterjedt tévhit, ami ráadásul veszélyes is.

Ugyanis még akkor is szükséges külön fényvédő krémet használnod, ha az alapozód is fényvédős, pláne, hogyha nem.

A bőrgyógyászok nem győzik hangsúlyozni, hogy télen-nyáron, akárhányszor kitesszük a lábunkat a lakásból, elengedhetetlen a legalább harmincas faktorú fényvédő krém használata.

A reggeli rutin szerves része kell legyen a fényvédő krém felvitele és vigyázz, ha krémed 15-ös, alapozód pedig szintén 15-ös védelemmel rendelkezik, az nem jelenti azt, hogy harmincas védelemmé adódnak össze.

 

Az ajakdúsító rúzsok és szájfények valóban teltebb ajkakat eredményeznek

Most valószínűleg sokan elkeserednek, de sajnos ez is csak egy mítosz.

Ezektől az úgynevezett ajakdúsító rúzsoktól és szájfényektől ugyanis még egyetlen nőnek sem lettek hirtelen olyan ajkai, mint Angelina Jolie-nak. Mindössze annyit tesznek, hogy irritálják a szádat, semmi többet.

Az ilyen termékekben ugyanis olyan anyagok vannak, mint a fahéj vagy a mentol, ami csípi az ajkad, ami ettől ugyan kipirosodik és enyhén be is dagadhat, azonban ez semmiképpen sem az a hatás, mintha ajaknagyobbításon estünk volna át.

Használatuk nem egészséges, hiszen akár gyulladást is okozhatnak, úgyhogy tartózkodjunk ezektől a szájdúsító „csodaszerektől.”

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást