Sétálj egyet a virtuális cipőmúzeumban!

Sétálj egyet a virtuális cipőmúzeumban!

Címlap / Stílus / Divat / Sétálj egyet a virtuális cipőmúzeumban!

Ha szeretnél úgy múzeumba menni, hogy közben ki sem teszed a lábadat otthonról, akkor a virtuális múzeumokat neked találták ki. Ha pedig szereted a cipőket nézni, viselni, vagy akár csak megrökönyödni azon, hogy milyen képtelenségek léteznek, akkor a Virtuális Cipőmúzeum tényleg a legnagyobb kedvenced lesz!

Válogatás

A múzeumot több szempontból is megtekintheted: végigmehetsz a tervezők listáján, megnézheted a színek és anyagok alapján csoportosított darabokat, és természetesen külön rovatba kerültek a balerinák, alkalmi cipők, bakancsok, csizmák, félcipők és még sorolhatnánk.

Talán a cipőtípusokkal érdemes kezdeni a virtuális múzeumlátogatást, mivel így tematikusan átláthatod, hogy mi minden kerülhet ki a tervezők kezei közül.

Annyi biztos, hogy a kreativitás határa csakis a csillagos ég, vagy néha még az sem!

Cipőtípusok

Vegyünk egy példát és nézzük végig, hogy milyen papucsokat mutatnak be a múzeum látogatóinak a tervezők.

Találhatunk itt olyan, akár még praktikusnak is tűnő darabot, mint a felmosásra való szalagokkal felszerelt flip-flop papucs, vagy az amerikai elnökválasztás finishét idéző, az elnökjelöltek gumifigurájával ellátott darabok, az őszi levelekkel díszített papucs, vagy a kesztyűben végződő, egyébként teljesen nyitott megoldás is.

És ez még csak a kezdet, hiszen várnak ránk a cipők, amik egy komplett nadrágban végződnek, a rózsákkal díszített talpak, klumpák, csizmák, és persze a platformok, hihetetlen kivitelben.

Sarkak

Azt, hogy színekben minden elképzelhető egy cipővel kapcsolatban, az teljesen természetes. Ami azonban a cipők esetében sokszor a legelképesztőbb szokott lenni, az legtöbbször mégiscsak a sarokkialakítás.

A múzeumban láthatunk igazán döbbenetes darabokat, például egy olyan félcipőt, melynek óriási gömb a sarka, az is a szokásosnál lényegesen beljebb elhelyezve, vagy a pisztoly formában kialakított sarkakat, de akár olyat is, amelynek a felirata nem más, mint maga a márkanév, mivel a viselője nem máson, mint vékony betűkön járhat – persze csak ha be meri vállalni azt, hogy lépni is próbál a cipőben. 

Anyagok

Az anyagok szempontjából is nagyon széles a skála: a műanyag és a bőr mellett olyan anyagokból készített cipők is láthatóak itt, mint az inkább bútorokra emlékeztető rattan, vagy a faszerkezettel megerősített platformok, a szaténból készített lábbelik,de érdemes szentelni egy pillantást az üvegből készített, igazán elképesztő daraboknak is.

Az persze más kérdés, hogy milyen lehet üvegcipőben Hamupipőke-módra szaladni a busz után, illetve hogy egy finom szaténból készült cipő hogy nézhet ki, amikor véletlenül belesétálunk egy kisebb pocsolyába… Persze ez  a szemlélődésben semmiképpen sem zavar meg!

Díszítések

Ha az anyagválasztás széles körű, akkor nehéz lesz szavakat találni a díszítési megoldásokra.

Nézzük meg a hajból készített óriás masnikkal ellátott darabokat, a strasszokkal kirakott balerinákat és alkalmi cipőket, az üveggel díszített, inkább ékszernek beillő lábbeliket, és mindenképpen vessünk egy pillantást a szőrökkel, tollakkal díszített cipőkuriózumokra is.

Meg kell állapítanunk, hogy a díszítést két dolog nem jellemzi: a visszafogottság és a praktikum, hiszen az anyagokkal és a fantáziával biztosan nem spóroltak a tervezők. 

Extrém

A már eddig is bemutatott extremitások mellett szeretném felhívni a figyelmedet pár igazán különleges darabra, amit a cipőmúzeumba tett virtuális látogatásod alatt smindenképp látnod kell! Az egyik, a képen is látható tüzes darab, ami teljesen új dimenzióba emeli a tűsarok fogalmát. 

Emellett mindenképp nézd meg a látszólag gyökerekből készült szandált, amelynek a testét és a talpát is szerteágazó erezet alakítja ki, vagy az állati szőrt imitáló, hatalmas fogakkal ellátott csizmát, és a csavarokra épített platform szandált.

És bár a magas sarkak eleve rendelkeznek szexuális töltettel, a Virtuális Cipőmúzeumba betérve ne hagyd ki a legszexuálisabb cipőt sem, mely fallosz alakú sarokdíszítést kapott. 

Jó nézelődést!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást