Szerelem / Párkapcsolat

Semmiképp ne csináld az új pasiddal a következőket – a férfiak szerint

Egy új kapcsolat mindig egy kis kellemes izgalommal vegyes enyhe szorongással indul, hiszen az elején még annyi a bizonytalanság. Randizgatunk, vagy már járunk? Első csók, első szex, ki mondja ki először, hogy „szeretlek” – ezek mind idegőrlő dolgok. Ha viszont már túl vagyunk ezeken és kezdünk beilleszkedni új kapcsolatunkba, akkor is vannak tipikus hibák, amiket elkövethetünk. A férfiakat kérdeztük, mik azok a dolgok, amiket a nők a járás elején „elkövetnek”, őket pedig halálra idegesíti. Ezeket semmiképp ne csináld az új pasiddal – a férfiak szerint.

Ne akard egyből becézni őt

A nők hajlamosak arra, hogy nagyobb jelenőséget tulajdonítsanak a „címkéknek”, mint az erősebb nem tagjai. A hölgyeknek fontos, hogy az ismerkedés korai szakaszában meg legyen határozva, hogy mi van a felek között és ők azok is, akik elég hamar – a fiúk szerint a legtöbb esetben túl hamar – elkezdik párjukat felcímkézni minden cukiságnak.

Egy párkapcsolat elején viszont a fiúknak – állításuk szerint – ez kissé zavaró, sőt, egyenesen kínos is lehet. Ha találkoztok egy ismerőssel és be szeretnéd mutatni, az elején még ne a szerelmednek, drágádnak vagy nyuszifülnek tituláld, hanem mondd a nevét. „Ő Balázs” és kész, ezzel egészen biztosan nem lesz gondja egyetlen fiúnak sem. 

Olvastad már?  8 érdekes kérdés, amit fel kell tenned a netes ismerkedés alatt

Ne mesélj az új pasidnak az exedről

Ez az, ami a leginkább kiveri az új pasidnál a biztosítékot: ha a volt barátodról mesélsz, vagy ha hozzá hasonlítgatod.

A férfiak a szívük mélyén ősemberek és bele sem szeretnek gondolni, hogy imádott asszonyuk már másé is volt, így még akkor sem szeretnek az exekről hallani, ha olyan a kontextus, hogy ők mennyivel szebbek, jobbak, odaadóbbak a volt pasinál.

A fordított helyzet – „bezzeg az exem sokkal jobban csinálta ezt meg azt” – pedig egyenesen tabu!

Ne akard egyből bemutatni a szüleidnek

A szülőkkel találkozni egy pasinak mindig stresszes helyzet, hiszen meg kell felelni apucinak, aki félti a kicsi lányát, illetve anyucinak, aki pedig minimum egy herceget képzelt a lánya párjának. Ha már a bimbózó kapcsolat elején ilyen traumának teszed ki a barátod, úgy fogja érezni, hogy nyomás alatt van. Bemutatni különben is csak akkor érdemes az új udvarlót, ha már mindketten egészen biztosak vagytok abban, hogy hosszú távra terveztek egymással, egy friss kapcsolatnál ez még felesleges stressz-faktor.

Olvastad már?  5 eset, amikor jobb, ha befogod a bagólesődet

Ne akarj fontos dolgokat cseten megbeszélni

ira dugler/pexels.com

A férfiak másképp kommunikálnak, mint a szebbik nem. Míg mi imádunk barátnőinkkel órákig értekezni írásban és fél perc alatt gépelünk be egy féloldalnyi szöveget arról, hogy aznap mi történt velünk, addig a fiúk a kommunikáció ezen formáját nagyrészben arra használják, hogy megbeszéljék a másikkal a következő találkozó helyét és idejét. Fajsúlyosabb beszélgetéseket pedig pláne nem szeretnek szöveges üzenetekben bonyolítani.

Ha bánt valami, vagy valami komolyabb dolgot szeretnél vele megbeszélni, akkor mindenképpen személyesen, de minimum telefonon intézd. 

…és ne erőltesd, hogy túl gyorsan haladjanak a dolgok…

Egy friss kapcsolat elején könnyű abba a hibába esni, hogy minden percet együtt töltünk, de így hamar túljutunk a mézesheteken. A lányok hajlamosabbak arra, hogy minden nap találkozzanak szerelmükkel, pedig ebben az időszakban is jót tesz az, ha párnaponta egy-egy estét külön tölt a pár. A férfiaknak is kell az, hogy a hobbijukkal foglalkozzanak vagy a haverjaikkal töltsenek időt, úgy ahogy a lányok is igényelnek egy-egy csajos időtöltést.