Kikapcsolódás / Tech és kütyük

Temetőben, vécén? 7 selfie, amit nem lenne szabad elkészítened

Temetőben, vécén? 7 selfie, amit nem lenne szabad elkészítened

A temetős vagy temetéses selfie

Tényleg baromi látványos, hogy pandamacira sírtad a szemfestéked, és talán még koporsó vagy sírkő is befigyel a háttérben. Ez azonban olyan bensőséges szituáció, amihez csak a gyászban osztozóknak van köze. Még akkor is, ha történetesen éppen egy ellenállhatatlan outfitet vettél fel. Nyugtasson meg a tudat, hogy mivel nem „lőtted el” a szettet, tehát sehol senki nem tagelt meg benne, bármikor fölveheted még egyszer. Akár selfie-képes alkalommal is!

A sofőr selfie

Friss jogsisként, újrakezdő sofőrként, vagy az új járgányod volánja mögött óriási lehet a kísértés, hogy megörökítsd magad. Álló járműben természetesen veszélytelen a dolog, a legújabb őrület viszont egyenesen megköveteli, hogy menet közben, lehetőleg egy forgalomrészlet megörökítésével rakd föl az ábrázatod a netre.

Mondanunk sem kell, hogy ezzel a pózolással nemcsak a saját testi épségedet veszélyezteted, hanem mindenkiét, aki a közeledben halad el. Még automata váltó esetén is felejtsd el!

A balesetes selfie

Az előző magatartás egyenes következménye is lehet akár, de inkább külső szemlélők szokták elkövetni. A baleseti helyszíneket szinte minden járókelő reflexszerűen lefotózza, mert az emberek kíváncsiak a borzalomra. Manapság azonban már nem elég az itt-ott behorpadt kocsikat és a felborult bicikliket nézegetni: sokan odaállnak a roncsok elé – fotózkodni. Ahelyett, hogy segítenének, vagy legalább nem hátráltatnák a mentést…

A sérüléses selfie

Ért egy apróbb baleset – például elvágtad az ujjadat –, szóval azonnal fel kell raknod az Instagramra, vagy rosszabb esetben a Facebookra, hogy „bibis” lett? Igazán érett gondolkodásra vall ez a cselekedet! A szeretnél több figyelmet és megértést kapni másoktól, annak nem ez a legmegfelelőbb módja. Még akkor sem, ha simogatja a lelked a sok „jobbulást, szegénykém!” komment.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást