Nem is sejted, mennyi pénzt lehet keresni otthonról dolgozva! 7 lehetőség

Nem is sejted, mennyi pénzt lehet keresni otthonról dolgozva! 7 lehetőség

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Nem is sejted, mennyi pénzt lehet keresni otthonról dolgozva! 7 lehetőség

Eleged van a reggeli csúcsforgalomban araszolásból, a zsúfolt irodából és a végeláthatatlan mókuskerékből? Ha igazán környezetváltozásra vágysz, állj a saját lábadra! Jó néhány szakterület létezik, amelynél lényegében mindegy, honnan végzed a munkád – akár otthonról, a saját időbeosztásodban is megteheted.

Üzleti tanácsadó

Értesz a bizniszhez? Gazdasági végzettséged van, és tudod, mitől lehet sikeres egy üzlet? Képes vagy hatékonyan elemezni egy-egy vállalkozás szerkezetét, hibáit, lehetőségeit, a lehetséges jövőképét, s ezt a készséget szívesen pénzzé tennéd?
Hát rajta! Napjaink kiszámíthatatlan anyagi körülményei között a cégeknek minden eddiginél több iránymutatásra van szükségük.

Online tanár

Bárkinek ideális munka, akinek tanári végzettsége, illetve tanítási hajlandósága van. Ha otthonosan mozogsz a számítógép és az internet világában, nem okoz számodra gondot az anyagok elkészítése, közzététele és az online kapcsolattartás, akár e-mail kurzusokat is indíthatsz, vagy Skype-on magánórákat adhatsz.
Elsősorban olyanok fogják keresni a szolgáltatásodat, akiknek nincs idejük a helyhez kötött tanulásra.

Táplálkozási szakértő

Dietetikus szakképesítésed van, esetleg a birtokodban van egy kipróbált bomba módszer? Ne csak a saját étrended írd meg, hanem másokét is, és keress vele jó pénzt! Rendezd be egyik szobádat irodának és segíts az ügyfeleidnek a megfelelő diéták kialakításában.
Sokakban ott rejtőzik a hajlam az egészségesebb táplálkozásra, ám nincs idejük és energiájuk végiggondolni, hogy pontosan mit kellene (t)enni ennek érdekében.

Értékesítési tanácsadó

Akár 20 éves tapasztalatod van a szakmában, akár pályakezdő vagy, ha értékesítői vénával áldott meg a sors, kár veszni hagynod!
A terjeszkedő cégek folyamatosan keresnek olyan embereket, akik viszonylag kötetlen formában képesek egy adott földrajzi területen eladni a terméküket, szolgáltatásukat.

Karriertervező

Mások karrierjének tervezésével is eljuthatsz a sajátodnak a csúcsára! Rengetegen kerülnek egyfajta érzelmi vagy akár anyagi válságba, mert nem tudják, mivel szeretnének, illetve mivel érdemes foglalkozni.
Fiatalok és negyvenen túliak egyaránt kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy újra kell gondolniuk az egész életüket. Ha jó emberismerő vagy, ismered a képzési kínálatot és a munkaerőpiaci viszonyokat, ezt a melót neked találták ki!

Író

Számítógép, internet, egy szék és egy asztal – mindössze ennyire van szükséged ahhoz, hogy a kreativitásodból élj. A legfontosabb, persze, a kreativitás, hiszen anélkül nem sokra mész.
Lehetsz újságíró, cikkíró, szövegíró, irodalmi szövegek szerzője, tehát bármilyen szöveggyáros. Kellő tapasztalat és tökéletesen összeállított portfólió kulcsfontosságú az új megrendelések elnyeréséhez.

Ügyfélszolgálatos

Szeretsz emberekkel csevegni, problémát megoldani, segíteni? Egyre több cég gondolja úgy, hogy megéri távmunkában foglalkoztatni az ügyfélszolgálatosokat, hiszen így nem kell call centert fenntartani. Akár a saját nappalidban ücsörögve is intézheted a problémás hívásokat, így az sem probléma, ha közben mondjuk el kell látnod a kisbabádat.
 
Nagyon fontos, hogy a nem alkalmazotti munkaviszonyból származó jövedelem is adóköteles, ezért mielőtt bármibe belevágsz, ne mulaszd el megbeszélni a könyvelőddel, valamint megtenni a szükséges adminisztratív lépéseket (pl. adószám igénylése, vállalkozói igazolvány kiváltása stb.)!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást