A sárgarépa egy igazán sokszínű, tápanyagokban gazdag élelmiszer, amit önmagában is remek döntés fogyasztanunk, de sokféle ételhez is hasznosíthatjuk. Belefőzhetjük például sokféle levesbe, kerülhet főzelékekbe, mártásokba, lehet része sült vagy párolt zöldségköreteknek, készülhetnek belőle sütemények, vagy mártogathatjuk különféle zöldségkrémekbe is. Éppen ezért mindig jó ötlet, ha tartunk belőle otthon legalább néhány darabot.
A sárgarépa szerencsére a viszonylag kedvezőbb árú zöldségek közé tartozik, így bármikor jó ötlet lehet belőle vennünk egy nagyobb mennyiséget, de ha akciós, akkor nyugodtan hazavihetünk belőle több zacskónyival is, ugyanis ha jól tároljuk, akkor nem fonnyad el és sokáig ropogós marad. De hogy mit is kell tennünk, mire érdemes figyelnünk annak érdekében, hogy tényleg így legyen?
1/5 Ha hámozatlan
Ha vettél egy nagy adag sárgarépát, amit egyből nem szeretnél felhasználni, a legjobb tárolási módszer az lehet, ha becsomagolod egy száraz papírtörlőbe, majd egy légmentesen záródó ételdobozba vagy zacskóba teszed a hűtőszerkény azon rekeszébe, amely a zöldségek számára van kialakítva.
Fontos, hogy ne mosd meg, mert a plusz nedvesség felgyorsítja a romlási folyamatát, emellett pedig a zöld részeit távolítsd el róla, hogy megmaradjon a természetes nedvessége és cukortartalma. Ha mindezekre a lépésekre ügyelsz, a sárgarépa akár 3-4 hétig is friss és ropogós maradhat.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!