A sárgarépa egy igazán sokszínű, tápanyagokban gazdag élelmiszer, amit önmagában is remek döntés fogyasztanunk, de sokféle ételhez is hasznosíthatjuk. Belefőzhetjük például sokféle levesbe, kerülhet főzelékekbe, mártásokba, lehet része sült vagy párolt zöldségköreteknek, készülhetnek belőle sütemények, vagy mártogathatjuk különféle zöldségkrémekbe is. Éppen ezért mindig jó ötlet, ha tartunk belőle otthon legalább néhány darabot.
A sárgarépa szerencsére a viszonylag kedvezőbb árú zöldségek közé tartozik, így bármikor jó ötlet lehet belőle vennünk egy nagyobb mennyiséget, de ha akciós, akkor nyugodtan hazavihetünk belőle több zacskónyival is, ugyanis ha jól tároljuk, akkor nem fonnyad el és sokáig ropogós marad. De hogy mit is kell tennünk, mire érdemes figyelnünk annak érdekében, hogy tényleg így legyen?
2/5 Ha hámozott
A sárgarépa héja védőrétegként funkcionál, így ha csak nem többet pucoltál meg a kelleténél főzéshez vagy sütéshez, akkor jobb, ha héjastul tárolod, ellenkező esetben ugyanis könnyebben kiszárad. Ha mégis hámozott sárgarépát szeretnél tárolni, szerencsére van egy módszer, amivel több hétig is friss és ropogós maradhat.
Először is alaposan mosd meg a meghámozott sárgarépát, majd merítsd egy edény hideg vízbe, és azzal együtt tedd a hűtőszekrénybe. Ezután néhány naponta cseréld ki a vizet, hogy gátold a baktériumok szaporodását, majd minél előbb próbáld felhasználni, fogyasztás előtt pedig még egyszer öblítsd le.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!