5 trükk, ahogyan a hajadat göndörítheted – hőkezelés nélkül

5 trükk, ahogyan a hajadat göndörítheted – hőkezelés nélkül

Címlap / Stílus / Haj / 5 trükk, ahogyan a hajadat göndörítheted – hőkezelés nélkül

Hajsütővassal és hajvasalóval káprázatos loknikat varázsolhatunk a fejünkre, azonban mi a teendő akkor, ha nem szeretnénk hőkárosodásnak kitenni sörényünket, ami ráadásul rövid is? Íme öt remek tipp!

Björköld be

A fiatalabbak már lehet, hogy nem emlékeznek Björkre, az izlandi énekesnőre, pedig a mai napig népszerű csavart frizurát bizony ő hozta be a köztudatba. Talán ez a legegyszerűbb és legcélravezetőbb tipp, ha hőmentesen szeretnénk hullámosítani rövid hajunkat. A nedves hajat – miután elláttad a megfelelő hajformázóval, például hajhabbal – csavard kis minikontyokba.

Ügyelj, arra, hogy előtte nagyjából egyenlő részekre oszd a hajat a fejeden, hogy a hullámok egyenlő volumenűek legyenek. Viszonylag vastag hajgumival érdemes rögzíteni a kontyocskákat, hogy az eredmény ne legyen megtört, „pipás” lokni. Reggel, miután kibontottad, elég csak az ujjaiddal átfésülnöd.

 

A virális kendős trükk

A Youtube legnépszerűbb szépségvloggerei is mind kipróbálták az új TikTok hajtrükköt, ami szinte vírusvideóként terjedt – ez nem más, mint a híres kendős módszer.

Szintén félszáraz hajra lesz szükség ehhez a módszerhez, ami igazán egyszerű: köss körbe egy kendőt a fejeden, ahogy a hippik, majd fogj egy tincset és tekerd a kendő köré, tincsenként hurkolva. Folytasd amíg körbe nem értél a fejeden és ha szükséges, csattal is megtűzheted. Hogy alvás közben ne csússzon szét, aludj kendővel a fejeden. 

 

Extra vékony vagy spirális hajcsavaró

Az örök kedvenc hajcsavaró, már nagymamáink is ezt használták, nem véletlenül! Ma már hatalmas választékban kaphatóak és a rövid hajra sokan szeretik használni a spirális fajtákat. Mindössze annyit kell tenned, hogy a nedves – de nem csuromvizes, inkább 80 százalékig száraz – tincseket feltekered a hajcsavarókra.

A csavarók átmérője attól függ milyen hosszú – azaz rövid – a hajad, illetve hogy milyen hullámokat szeretnél elérni. Ha kisebb csavarókat használsz, a haj elsőre túl göndörnek tűnhet, de pár perc alatt kirúgja magát. Ezt a folyamatot elősegítheted azzal, hogy kis időre összefogod a hajat, az hamar a kellő lazaságúra húzza a göndör fürtöket.

 

Francia fonat

Ha a rövid hajad, de azért van olyan hosszú, mint egy bubifrizura, már be lehet fonni francia fonással. Ez igényel egy kis gyakorlatot, ha az ember magának csinálja, azonban az eredmény valóban látványos. A titok itt is a félszáraz haj és az, hogy a megfelelő mennyiségű hajfixáló terméket használd.

Ha túl kevés habot, zselét vagy lakkot teszel, az eredmény kevésbé tartós, azonban ha túl sokat, a loknik összeállhatnak. Ebben a módszerben az is jó, hogy akkor is jól nézel ki, mikor be van fonva a hajad és akkor is, mikor kibontod. 

 

Hajgöndörítő és markolászás

Ez a módszer a legrövidebb frizurának is jól áll. Ugyan nem a legprofesszionálisabb hullámokat kapjuk így, de a módszer gyors, egyszerű és az eredmény igazán kielégítő. Ha a hajad eredetileg is hullámos kicsit, használd ki a természetes loknisodást és segíts rá egy kis göndörítő termékkel, na meg a kezeddel. Ez a módszer is majdnem száraz hajat igényel, ami úgy is elérhetsz, hogy kicsit megspricceled vízzel a hajad.

Ma már göndörítő habok nagy választéka elérhető, gyengébbtől az egészen erős tartású fajtákig. Csak annyit kell tenned, hogy felviszed a hajra a habot és a kezeddel „markolászod”, amíg el nem éri a kívánt göndörséget. Ha van egy hajszárító diffúzorod, nagy segítség lehet abban, hogy tartósabb legyen az eredmény. Ha sűrű a hajad, dolgozz szakaszonként.  

 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!