5 trükk, ahogyan a rövid hajadat göndörítheted – hőkezelés nélkül

5 trükk, ahogyan a rövid hajadat göndörítheted – hőkezelés nélkül

Címlap / Stílus / Haj / 5 trükk, ahogyan a rövid hajadat göndörítheted – hőkezelés nélkül

Björköld be

A fiatalabbak már lehet, hogy nem emlékeznek Björkre, az izlandi énekesnőre, pedig a mai napig népszerű csavart frizurát bizony ő hozta be a köztudatba. Talán ez a legegyszerűbb és legcélravezetőbb tipp, ha hőmentesen szeretnénk hullámosítani rövid hajunkat. A nedves hajat – miután elláttad a megfelelő hajformázóval, például hajhabbal – csavard kis minikontyokba.

Ügyelj, arra, hogy előtte nagyjából egyenlő részekre oszd a hajat a fejeden, hogy a hullámok egyenlő volumenűek legyenek. Viszonylag vastag hajgumival érdemes rögzíteni a kontyocskákat, hogy az eredmény ne legyen megtört, „pipás” lokni. Reggel, miután kibontottad, elég csak az ujjaiddal átfésülnöd.

 

A virális kendős trükk

A Youtube legnépszerűbb szépségvloggerei is mind kipróbálták az új TikTok hajtrükköt, ami szinte vírusvideóként terjedt – ez nem más, mint a híres kendős módszer.

Szintén félszáraz hajra lesz szükség ehhez a módszerhez, ami igazán egyszerű: köss körbe egy kendőt a fejeden, ahogy a hippik, majd fogj egy tincset és tekerd a kendő köré, tincsenként hurkolva. Folytasd amíg körbe nem értél a fejeden és ha szükséges, csattal is megtűzheted. Hogy alvás közben ne csússzon szét, aludj kendővel a fejeden. 

 

Extra vékony vagy spirális hajcsavaró

Az örök kedvenc hajcsavaró, már nagymamáink is ezt használták, nem véletlenül! Ma már hatalmas választékban kaphatóak és a rövid hajra sokan szeretik használni a spirális fajtákat. Mindössze annyit kell tenned, hogy a nedves – de nem csuromvizes, inkább 80 százalékig száraz – tincseket feltekered a hajcsavarókra.

A csavarók átmérője attól függ milyen hosszú – azaz rövid – a hajad, illetve hogy milyen hullámokat szeretnél elérni. Ha kisebb csavarókat használsz, a haj elsőre túl göndörnek tűnhet, de pár perc alatt kirúgja magát. Ezt a folyamatot elősegítheted azzal, hogy kis időre összefogod a hajat, az hamar a kellő lazaságúra húzza a göndör fürtöket.

 

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

  • Herczig Gabriella
    2020.09.26., 07:16

    Miért rövid hajhoz ajánlja a cikk a göndörítést, nem értem…

    Válasz

Írj egy hozzászólást