Így szárítsd be otthon a hajadat: egy fodrász örökéletű trükkjei

Így szárítsd be otthon a hajadat: egy fodrász örökéletű trükkjei

Címlap / Stílus / Haj / Így szárítsd be otthon a hajadat: egy fodrász örökéletű trükkjei

Az otthoni hajszárítás tehát nem nehéz feladat, ha odafigyelsz a megfelelő anyagok és eszközök használatára, szóval lehet, hogy érdemes a szárítást egy bevásárlással kezdened annak érdekében, hogy minél inkább hasonlítson a frizurád ahhoz, ahogy a fodrászod szokta neked elkészíteni. Ezek kiválasztásában és az otthoni szárításban Borbás Norbi, a Barberry fodrásza lesz a segítségedre, aki hasznos tanácsokat ad.

Tippek hajtípustól, hossztól függetlenül

Norbi szerint mindenképp érdemes jó minőségű hajszárítót használnod, ami lehetőleg ionos, 1500 Watt feletti teljesítményű. Fontos, hogy nem attól jó egy hajszárító, hogy nagyon meleg levegőt fúj, hanem attól, hogy adott idő alatt több levegőt fúj, mint a többi termék. A dobozon általában szerepel ez az információ, tehát arra kell figyelned, hogy minél magasabb legyen ez a szám. A fent említett tulajdonságok tesznek minőségivé egy eszközt. Emellett pedig gyorsabban szárad a hajad, egészségesebb marad és nem fog elektrosztatikusan feltöltődni (szállni).

„Professzionális hajszárító az, ami kimagaslóan magas teljesítményű. Az én hajszárítóm 84 köbméter levegőt fúj át egy óra alatt.” 

– mondja Norbi.

Tehát minél közelebb esik a teljesítmény ehhez, annál szuperebb modellt találtál!

Hullámos haj esetében érdemes olyan modellt választanod, amihez diffúzort is adnak. Ha nincs tárcsád a szárításhoz, de göndör a hajad, akkor érdemes vásárolnod egy univerzális verziót, ami többnyire mindenhez jó.

Ez azért is szuper, mert nem fog szöszösödni a hajad, ráadásul nem is egyenesedik ki, hiszen a diffúzor ezt megakadályozza. Bónuszként pedig masszázsfogak is találhatóak benne, így még kellemesebb élményben lehet részed közben.

Norbi elmondta azt is, hogy a különböző hosszúságú hajak között eltérő termékeket és eszközöket érdemes használni, mindegyik esetben más dologra kell figyelned. De nézzük, pontosan mik is ezek!

Rövid haj
istockphoto

Rövid haj esetén

A minőségi hajszárítón kívül szükséged lesz minőségi hajkefékre is. A fodrászod tud segíteni abban, hogy a formához, amit elkészített, milyen hajkefét érdemes használnod, de általában minden rövid hajhoz jól használhatóak a következő termékek: 

 • egy kisméretű lapkefe 
 • 5/7/9 soros „Sassoon” kefe
 • vagy kisméretű körkefe (15/25 mm átmérőjű)

Anyagok tekintetében érdemes valamilyen hajszárítást könnyítő spray-t használnod, ami formától és színtől függően lehet:

 • tengerisó-spray (ez fixál és matt hatást ad a hajnak)
 • tőemelő spray (szuper akkor, ha szeretnél dúsabb hatást elérni)
 • valamilyen hajban hagyható spray kondicionáló, ha dehidratáltnak érzed a hajad
 • hajszárítás után valamilyen formázó krém, ami a stílusodtól függően lehet wax, paszta, fényes vagy matt hatású 
 • ezt követően egy hajlakkot is használhatsz, hogy tartósabb legyen a frizurád
 • +1 tipp: A rövid haj formázáshoz kiváló döntés lehet a porwax, amit csak abban az esetben javasol Norbi, ha nagyon erős tartású anyagra van szüksége a hajadnak és gyakran szoktad mosni.

„Hajszárítás közben mindig hátulról előre haladj, ekkor lesz a legszebb a frizurád és az eleje sem megy tönkre, mire végeznél a szárítással. Kezdd a hátsó és oldalsó részekkel a szárítást, innen haladj befelé. Ha viszont frufrud van, érdemes azzal kezdeni a szárítást.”

– MONDJA NORBI.

Vékony tincseket válassz le, hogy egyenletes legyen a végeredmény. Mivel számtalan típusú forma létezik a rövid haj esetében, érdemes megfigyelned, hogyan is csinálják neked a szalonban és kérhetsz néhány jó tanácsot a fodrászodtól is, amit aztán otthon is kipróbálhatsz.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást