Háztartás / Otthon

Rovarirtás házi módszerekkel

Rovarirtás házi módszerekkel

Otthonunk rendjét és nyugalmát számtalan rovar teheti tönkre. Lássuk, hogy melyek a leghatékonyabb házi eszközök, amelyeknek segítségével sikerrel vehetjük fel ellenük a harcot.

Hangyák

A hangyák már néhány leesett morzsa vagy más ételmaradék miatt is feltűnhetnek a lakásunkban, és ha nem teszünk valamit ellenünk azonnal, akkor sajnos hosszú távra költöznek be hozzánk.
Keverjünk össze egy kevés vaníliás cukrot sütőporral, és tegyük ki a nyomvonalukra – garantált hatást érhetünk el vele.

Molylepkék

A molylepkék nem csak a szekrényünkbe, de az azokban tárolt élelmiszerekbe is könnyen betelepszenek, és kellemetlen meglepetéseket okozhatnak.
A biotermékeket különösen szeretik, így az ilyen alapanyagok zacskói különösen nagy veszélyben vannak. Ecetes tisztítással lehet védekezni ellenük, az élelmiszereket pedig tároljuk inkább zárható dobozban!

Ruhamoly

Sok háztartásban számít ősellenségnek a ruhásszekrénybe költöző, majd a legszebb ruháinkat összerágó ruhamolyok. A legnépszerűbb házi védekezés ellenük a levendula, amit már kis párnácskákban is kaphatunk, így a kisebb darabok nem fognak szétszóródni a szekrényben vagy a fiókok mélyén.
Szárított narancshéjjal és szegfűszeggel is próbálkozhatunk, csodás illatot ad a ruháknak!

Szúnyogok

Bizony még most is láthatunk néhány szúnyogot a lakásban, amelyek kellemetlen csípéseikkel megkeseríthetik az éjszakáinkat. Különösen a gyerekek szobájában érdemes egy kis citromfüvet vagy abból készült illóolajat kitenni, és az máris távol tartja a kellemetlenkedő szúnyogokat.
Sokan esküsznek a kámforral, a testre felvitt kamillafőzetre, vagy akár a cédrusfából készült bútorokra is.

Legyek

A legyek a hideg elől előszeretettel próbálnak beköltözni lakásunkba, és egyáltalán nem segítenek az otthoni higiénia megőrzésében.
Természetes ellenszereik sokban egyeznek a szúnyogokéval, érdemes kísérletezni a citromfűvel, a kámforral vagy akár a sűrűre főzött kamillával is ahelyett, hogy például a bár eredményes, de attól még nem túl szép, ragadós papírt használjuk.

Készüljünk a következő szezonra!

A hideg idő megérkezésével ezek a rovarok egyre kevesebb gondot okoznak nekünk.
Ennek ellenére megéri még most kikísérletezni, hogy melyik módszer válik be leginkább, hogy jövő tavasszal-nyáron már felkészülten várhassuk őket és a lehető leghatékonyabb, de egyben legtermészetesebb módon léphessünk fel ellenük.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást