Párkapcsolat / Szerelem

Miért nem vettem észre? A rossz kapcsolat jele, ami a barátoknak feltűnik

Miért nem vettem észre? A rossz kapcsolat jele, ami a barátoknak feltűnik

Kívülről nagyon könnyű megítélni egy kapcsolatot, hiszen érzelmileg nem vagyunk érintettek. Vagy, ha mégis (mert pl. a legjobb barátnőnkről van szó), akkor nagyon egyszerű elfogulttá válni, elvégre mindig csak az egyik oldal nézőpontját ismerjük meg igazán. Talán éppen ezért van az, hogy a barátok csak akkor adnak visszaigazolást a párkapcsolatodról, ha már éppen kifelé lábalsz a szakításból, vagy a váláson töröd a fejedet. Utólag sok minden szóba jön, és más aspektusba kerülnek a történtek.

Vajon miért nem láttad azt, amit ők? Egyszerűen azért, mert te érintett voltál, érzelmileg bevonódtál a kapcsolatba, és próbáltad belőle kihozni a legtöbbet. De mi tűnik fel a kívülállóknak már akkor, amikor benned még fel sem merült a szakítás gondolata?

Övön aluli megjegyzéseket tesz

A sarkalatos kijelentések, beszólások minden bizonnyal neked is feltűnnek, különösen, ha a barátod társaságban sűrűn ismételgeti őket. Gyakran hajlamos lehetsz kevésbé komolyan venni a mondatait. Egy ismerősünk nem régen úgy nyilatkozott, hogy a barátnője csak azért van vele, mert gazdag – tette mindezt társaságban, a szerelme füle hallatára.

Meghűlt a levegő, és a viccesnek egyáltalán nem mondható megjegyzésen csak a barátnő mosolygott kínosan.

Mi már pontosan tudjuk, mi lesz ennek a kapcsolatnak a vége – ez ugyanis már nem az első jel volt. Ő viszont úgy véli, hogy a barátjának csak fanyar a humora, és mi vagyunk azok, akik túlaggódjuk ezt a kérdést. 

AndrewLozovyi/depositphotos.com

Megpróbál irányítani

Amikor az ember lánya szerelmes, képes mindent ráfogni az érzelmekre. Egyszerűen nagyon szeret, azért akar minden estét veled tölteni. A legjobbat akarja neked, azért szeretné, ha munkát váltanál/másokkal barátkoznál/másik ruhát vennél fel, és így tovább. Azok az emberek, akik közel állnak hozzád, nem csak a változást veszik észre, az is feltűnik nekik, ha nem magad miatt, hanem az otthoni béke, az új barátod végett vezettél be új rutinokat az életedbe. Nekik sokkal előbb feltűnik, ha a szerelmed irányítani, befolyásolni próbál. Ennek oka, hogy ők eleve nem hallgatják meg azt a mézesmadzagot, amit otthon elhúz az orrod előtt. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást