Otthon / Szórakozás

Réka névnap: eredete, jelentése és a Rékák személyiségjegyei

Réka névnap: eredete, jelentése és a Rékák személyiségjegyei

November 10-én, ha a naptárunkra pillantunk, láthatjuk, hogy a Rékák ünneplik névnapjukat. Ne felejtsd el ma felköszönteni őket! Ha pedig az is érdekel, mit jelent a nevük és milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek a viselőik, olvasd el cikkünket!

Nevének eredete, jelentése

A Réka név eredete nem teljesen tisztázott, de amit biztosan tudunk, hogy így hívták Attila hun uralkodó feleségét. Találkozhatunk nevével a hun mondákban, származhat germán szóból, ezáltal a jelentése víz, patak, de lehet ótörök eredetű is, ez alapján a jelentése tiszta úrnő.

Ma is igen gyakori keresztnévnek számít, becézhetjük Rékunak, Rékucinak, Rékusnak vagy Récinek.

Híres Rékák: Farkasházy Réka, színésznő, Rubint Réka, aerobikedző, Acél Réka, műsorvezető és Koós Réka, színésznő, énekesnő.

A Rékák általános jellemzői

A Rékák alapvetően intelligensek, okosak és mindig logikusan gondolkodnak. Szorgalmasak, jó tanulók és a tanulással a diákévek után sem hagynak fel, mindig fejlesztik önmagukat. Szívesen ismerkednek, nyitottak a világra.

Jól kommunikálnak, remek nyelvérzékkel rendelkeznek, örömmel sajátítják el az idegennyelveket, amely kulcs ahhoz, hogy megismerjék az idegen kultúrákat, embereket.

Tetteikért mindig vállalják a felelősséget, igazán megbízhatóak. Kitartóak, kitartásukat pedig rendre siker koronázza. Érzékeny típusúak, kezdetben nehezen viselik az élet megpróbáltatásait, de később megedződnek és alkalmazkodnak a körülményekhez.

Kreativitásukat az élet minden területén igyekeznek megmutatni, fogékonyak a művészetekre. Nehéz őket elbizonytalanítani, igen határozott jellemmel rendelkeznek és tele vannak kész tervekkel, elképzelésekkel.

Réka névnap

Réka és az emberi kapcsolatok

A Rékák remekül kommunikálnak, könnyedén képesek bárkit meggyőzni. Közvetlenségüknek hála számtalan barátjuk van. Szívesen töltik idejük a szeretteikkel, ismerőseikkel.

Ők azok, akik képesek mindig feldobni a hangulatot, gyakran ők állnak a társaság középpontjában. Ekkor érzik legjobban magukat, ilyenkor csak úgy sziporkáznak. Emellett hűséges és együttérző barátok, mindig ott vannak azok mellett, akiknek éppen szüksége van támogatásra, segítségre. Hallgatóságként is kiválóak, ugyanakkor ők maguk nagyon nehezen nyílnak meg.

Őszinte érzéseikről nem szívesen beszélnek, ugyanis ilyenkor túlságosan kiszolgáltatottnak éreznék magukat.

Bizalmukat nehéz elnyerni, csak kevés embert engednek magukhoz igazán közel. Párkeresés során igen magasra teszik a lécet, csakis olyannal tudják elképzelni az életüket, aki intellektuálisan is megüti azt a szintet, amit ők elvárnak.

A Rékák és a munka

Ami a karriert illeti, a Rékák mindig szorgalmasan és eltökélten végzik feladataikat. Épp ezért igen jó munkaerők, és viszonylag könnyedén menetelnek felfelé a ranglétrán.

Képességeiknek és kitartásuknak hála hamar elérhetik a vezető beosztásokat. Ha azonban azt érzik, nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogyan ők azt eltervezték, akkor gyakran vágnak bele kockázatos, sőt veszélyes vállalkozásokba is.

Kiváló kommunikációs képességüknek köszönhetően remek tanár válhat belőlük. Nem jönnek zavarba, ha sok ember előtt kell szerepelniük, és nagyon jó szónokok.

Alapvetően szeretnek emberekkel foglalkozni, jó a rábeszélőkészségük, így üzletkötőnek, értékesítőnek is beválnak. Könnyen feltalálják magukat, jó az üzleti érzékük, akár a médiában is megállják a helyüket, de szívesen alapítanak saját céget is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást