Kikapcsolódás / Utazás

5 rejtett romantikus magyar falu, ahová kiszabadulhatsz pár napra

5 rejtett romantikus magyar falu, ahová kiszabadulhatsz pár napra

Velem

A Kőszegi-hegység lábánál, Kőszegtől csupán 8 km-re található falu igazi rejtett kincs, ahova érdemes elvonulni egy hétvégére vagy akár több napra is, ha teljes kikapcsolódásra és egy kis „vissza a természetbe” érzésre vágysz.

A természet közelségén túl érdemes megnézni a helyi nevezetességet, a Schulter-malmot, de Nepomuki Szent János fából készült szobra, a Hősök kapuja és a Szent Vid-hegyi kápolna is megérnek egy-egy sétát.

Rövid túrával elérhető Nyugat-Magyarország legmagasabb pontja, az Írott-kő is, de ha egyszerűen csak pihenni vágysz, aktív kikapcsolódás nélkül, akkor keresve sem találnál jobb helyet ennél.

Velem
turistamagazin.hu

Paloznak

A Veszprém megyei település jazzfesztiválja miatt már felkerült a kultúrakedvelők térképére, azonban a község nemcsak a fesztivál idején érdekes, hanem az év bármely szakában megér egy látogatást.

Ha igazi nyugalomra vágysz, de mégis szeretnél sétatávolságra lenni a Balatontól, akkor mindenképp ajánljuk, hogy keress szállást – lehetőleg egy felújított, teljesen komfortos régi vályogházat – Paloznakon és add át magad a hely utánozhatatlan bájának, a helyi boroknak és finomságoknak, a csodás kilátásról nem is beszélve.

Paloznak
wikipedia

Noszvaj

Noszvaj neve is ismerős lehet, főleg azoknak, akik szívesen fogyasztanak jó borokat, a több mint 30 éves Thummerer pincészet ugyanis igazi helyi nevezetesség.

Az Egertől 10 km-re, a Bükk Nemzeti Park déli határánál fekvő falu – amelynek üdülőövezete Síkfőkút – a Kánya-patak völgyében található és nem csak a túrázóknak tartogat meglepetéseket.

Aki inkább a faluban maradna, az sem fog csalódni, hiszen a copf stílusban épült, ma már szállodaként működő De la Motte-kastély néhány terme és kastélyparkja épp úgy megér egy sétát, mint a 19.században épült noszvaji barlang- és pincelakások, amelyekből az 1970-es években költözött ki az utolsó lakó.

Noszvaj

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

 • Avatar
  rejtett falu
  2021.04.20., 07:59

  Kedves Nóra,

  ezek közül a turistaközpontok közül melyik a rejtett? 😮
  Ez nekem rejtély …

  Válasz

Írj egy hozzászólást