Otthon / Dekor

Pszichológusok szerint ezek a legtökéletesebb színek az egyes szobákba

Nagyon is sokat számít, hogy milyen színekkel veszed körül magad az otthonodon belül. Szakértők ugyanis úgy vélik, hogy minden szoba esetében vannak olyan árnyalatok, amiket jobb hanyagolni, míg bizonyos színek pozitív hatással vannak a lelkedre. Most megtudhatod, a pszichológusok véleménye szerint melyik helyiséget milyen színűre kellene festened!

A konyha esetében: sárga

Szakértők szerint ebben a szobában a sárga falszín a legideálisabb választás.

Ez az árnyalat ugyanis bizonyítottan növeli a tested szerotonin szintjét, fokozza az étvágyadat, és ezáltal tudat alatt sokkal szívesebben étkezel ilyen környezetben.

Ebből kifolyólag ha a konyha és az ebédlő nálatok nem egy helyiség, mindkettőt jó ötlet ilyen színnel lefesteni.

Nem véletlen, hogy rengeteg étteremben választják a sárgát, mert a vendégek jobban érzik tőle magukat, és többet rendelnek!

 

A dolgozószobába: piros

Fontos szabály, hogy pirosat hálószobába sosem szabad választani, mert nem tudsz tőle pihenni, és állandóan azt érzed majd, hogy muszáj valamit csinálnod.

Ezért is jobb döntés, ha az otthoni dolgozószobádat fested ilyen színűre!

Ez az árnyalat arra fog motiválni, hogy produktívabb legyél, ne kalandozzon el a figyelmed, és ne akarj ledőlni szundítani két feladat után.

Többek között egyébként az otthoni edzőszobát is ilyen árnyalatra javasolják festeni.

Olvastad már?  Ilyen hatással van a türkiz a lakásodra és így építsd be!

 

A hálószobádba: kék

Míg a piros felpörget, addig a kék nyugalommal áraszt el, és segít, hogy végre képes legyél relaxálni egy kicsit a fárasztó napod után.

Ezért szuper ötlet, ha a háló esetén ezt a színt választod, nem csak a falra, hanem akár az ágyneműre is!

Azáltal, hogy ilyen pihentető környezet vesz körbe, nyugodtabbnak fogod érezni magad, és még az alvásod minősége is javulni fog, hiszen könnyebben álomba tudsz szenderülni.

 

Az előszoba esetén: szürke

A szürke a legjobb döntés, ha előszobáról vagy lépcsőfeljáróról van szó.

Ez a szín leginkább a semleges kategóriába tartozik, ezért teljesen mindegy, milyen színű az összes többi helyiség, mindegyikkel képes egyensúlyt teremteni.

Arról nem is beszélve, hogy elegáns, de közben mégis egyszerű kinézetet ad a szobának, ami miatt a lakásba lépő vendégeket kellemes érzés tölti el.

 

A nappaliba: narancssárga

Sokan a nappaliban a fehéret preferálják, pedig a narancssárga lenne a legjobb választás a szakértők szerint.

Ez a szín ugyanis az izgalmat, a lelkesedést, a szeretet érzését ébreszti fel bennünk, márpedig a nappali az a helyiség, ahol a család a legtöbb közös időt tölti együtt.

Ha olyan szobát szeretnél, ahol nem csak a lakók, de a vendégek is otthon érezhetik magukat, ne ijedj meg ettől az árnyalattól, hiszen remekül lehet kombinálni a bútorokkal is!

Olvastad már?  Sírás szex után? A jelenség neve PCT és ez az 5+1 oka van

 

A baba szobájába: élénk zöld

Nehéz kérdés, hogy a gyerekek szobája milyen színű legyen, sokan pedig a kék vagy a rózsaszín mellett döntenek.

Szakértők viszont azt javasolják, hogy bár a kék sem rossz választás, de ha lehet, inkább válassz élénk zöldet!

Kutatások szerint ez az árnyalat pihentető hatással van a kisebb gyermekek agyára, az egészséget és a biztonságot szimbolizálja, ráadásul a babák könnyebben elalszanak tőle, mert tudat alatt nyugtatja őket egy ilyen színű környezet.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást