Stílus / Test

4 pszichológiai trükk, amivel sokkal vonzóbb leszel mások szemében

4 pszichológiai trükk, amivel sokkal vonzóbb leszel mások szemében

A pszichológia szerint ugyanis akad pár viselkedési módszer, amit ha alkalmazni kezdesz, a környezeted vonzóbbnak fog látni, mint valaha!

Tény, hogy a vonzó emberek aurája olyan, mint egy mágnes, és szinte lehetetlen ellenállni nekik. A külső tulajdonságok sokat számíthatnak ebben, de ha egy kicsit is belegondolsz, anno mi tetszett meg neked az exeidben, valószínű, hogy a szenvedélyes hozzáállásuk, a személyiségük, a magabiztosságuk sokat nyomott a latban. Hiszen vonzónak lenni nem egyenlő azzal, hogy szép vagy. Sokkal inkább azt jelenti, hogy van benned valami, ami felkelti az emberek érdeklődését, még jobban meg akarnak ismerni téged, keresnek, és veled akarnak lenni. Ha ezt akarod megteremteni, az alábbi tanácsokat kell megfogadnod.

Az izgalom fontos

Az emberi agy úgy van összerakva, hogy hamar unatkozni kezd. Ha például egy céges rendezvényen nem történik körülötted semmi érdekes, a beszélgetőpartnered unalmas dolgokat mond, akkor könnyen elkalandozol, és azon kapod magad, hogy kicsit sem érdekel a másik fél.

John Medina molekuláris biológus felfedezte, hogy az emberi agy csak rövid ideig képes figyelni ilyenkor, viszont az izgalmas, érdekes, lenyűgöző emberekhez automatikusan vonzódunk.

Azonban az emberek többsége egy új társaságban sokszor válik „unalmassá”, akaratán kívül. Hiszen félünk attól, hogy ha valóban magunkat adjuk, furcsának titulálnak be minket, így inkább a megszokott kérdéseket tesszük fel: „mivel foglalkozol? merre laksz?” Annyira félünk attól, hogy nem illünk be valahová, hogy épp ettől válunk unalmassá mások szemében. 

Kép: AllaSerebrina/depositphotos.com

Szakértők szerint valójában az első 30 másodperc a döntő ilyenkor. Az emberek már akkor véleményt alkotnak rólad, amikor besétálsz a szobába, és még ha nem is akarjuk, az agyunk akkor is képes fél perc alatt eldönteni, hogy kedveljük-e a másikat vagy sem. Ha maradandó benyomást akarsz kelteni, úgy is kell viselkedned, ezért amikor először találkozol valakivel, érdemes megdicsérned rajta valamit, és egy személyes történetet hozzáfűznöd.

„Nagyon tetszik a karkötőd, épp ilyesmit akartam venni én is, de nem voltam eddig biztos benne. Így, hogy élőben is látom, már meg is győztél.”

A lényeg a kedvességen, magabiztosságon van!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást