Nemzetközileg is elismert a magyar chili márka. A ChillER Manufaktúra alapítójával beszélgettünk

Nemzetközileg is elismert a magyar chili márka. A ChillER Manufaktúra alapítójával beszélgettünk

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Nemzetközileg is elismert a magyar chili márka. A ChillER Manufaktúra alapítójával beszélgettünk

Mondani szokás, hogy bármit, amit szeretünk, azt bizony egy idő után mások is megérzik.

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Valahogy így kezdődött a ChillER Manufaktúra története is – Erdei Roland és családja is nagy rajongói a csípős ételeknek, és mezőgazdasággal foglalkoznak, az élet pedig úgy hozta, hogy mostanra egy sikeres, nemzetközileg is elismert chilis termékeket kínáló vállalkozással büszkélkedhetnek. Idáig persze sok munka, tanulás és tapasztalatszerzés vezetett, az pedig minden egyes termékükön látszik, hogy az odafigyelés és a gondos munka az, ami igazán a sikerük titka. 

Mióta foglalkozol chili paprika termesztéssel?

A csípős történetünk 2016-ban kezdődött, amikor is végzős mester képzéses agrármérnök hallgatóként a diplomamunkámhoz kísérletet végeztem az egyetemmel, ahol a chili paprika termesztéstechnológiáját vizsgáltuk. A kísérletünk a chilik betakarításával zárult, így gondoltuk a családdal, hogy készítsünk szószokat belőlük. Ezt követően megalakult a ChillER Manufaktúra és csak mentünk az árral.

Fotó: ChillER Manufaktúra

Hogyan jött az ötlet, hogy megalapítod a családi vállalkozásotokat?

Az ötlet az imént említett kísérletből jött, mivel arra nem gondoltunk a kísérlet megálmodásakor, hogy mit fogunk kezdeni azzal a rengeteg leszedett paprikával a végén. Az egész családunk él-hal a csípős ételekért, és mezőgazdasággal foglalkozunk, nem fáj a fizikai munka, így nem kellett sokat győzködnünk magunkat, hogy próbáljuk meg az értékesítés világát is! 

Az másik kérdés, hogy nem volt meg a megfelelő infrastruktúránk hozzá akkor még, így azonnal nekiláttunk a területek hasznosításához, feldolgozó helyiségek kialakításához. Indulásnak a családi házunk nyári konyháját alakítottuk át az előírásoknak megfelelően. Teltek az évek, és minden évben felülmúltuk az elvárásainkat. Így mindig fejlesztettünk valamit, felépítettünk három fóliasátrat is, majd 2021-ben sikerült a kis – már kinőtt – konyhánk helyére egy új, korszerű feldolgozó üzemet építenünk.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!