Így pózolj, hogy előnyösek legyenek a fotóid

Így pózolj, hogy előnyösek legyenek a fotóid

Címlap / Stílus / Test / Így pózolj, hogy előnyösek legyenek a fotóid

Itt a tavasz, kezdődnek a kirándulások és persze a jó idő megérkezésével egyre több látszódik belőlünk a fényképeken is. Éppen emiatt érdemes tisztában lenni néhány olyan trükkel, amelynek segítségével szebb és előnyösebb képek készülhetnek rólunk.

Csavart testhelyzet

Ha egyenesen szembe fordulsz a kamerával, akkor könnyen lehet, hogy robusztusabbnak nézel majd ki, mint egyébként.

Éppen emiatt a felsőtestedet enyhén fordítsd el, és a csípőd nézzen szembe a kamerával, így lényegesen karcsúbbnak fogsz látszódni az egész alakos képeken. Jó néhány kilót letagadhat bárki ezzel az egyszerű módszerrel.

Hasat be, mellet ki!

Ha egyenesen szembe fordulsz a kamerával, akkor könnyen lehet, hogy robusztusabbnak nézel majd ki, mint egyébként.

Éppen emiatt a felsőtestedet enyhén fordítsd el, és a csípőd nézzen szembe a kamerával, így lényegesen karcsúbbnak fogsz látszódni az egész alakos képeken. Jó néhány kilót letagadhat bárki ezzel az egyszerű módszerrel.

Vállak

A vállak szintén rengeteget számítanak testünk optikai hatásának tökéletesítésében. Először enyhén feszítsük hátra a vállakat, vagyis húzzuk ki magunkat, majd közvetlenül ezután nyomjuk le mindkét vállunkat.

Ha oldalasan állunk be, az elülső vállat kicsit előre nyomhatjuk, így optikailag kevésbé tűnünk majd szélesnek.

Ezáltal nem széles vállú, hanem finom és nőies benyomást kelthetünk, nem utolsó sorban pedig a nyakunkat is nyújtjuk vele optikailag.

Toka

Sokak problémája a toka, de kis odafigyeléssel ebből is kihozhatjuk a legjobbat. Enyhén emeljük meg a fejünket, majd kicsit fordítsuk oldalra, hogy az arc jobban érvényesüljön.

Mindez természetesen szép hatást kelt, de érdemes figyelni arra, hogy ne vigyük túlzásba. A nagyon felemelt fej nagyképűségre, a túlságosan oldalra hajtott fel pedig nyakproblémákra utalhat.

Ne fújd fel magad!

Első hallásra egyszerűnek tűnik, mégis sok fényképet tesz tönkre a jó képre törekvés túl erős szándéka, illetve a nem elég ellenőrzött mozdulatok.

Gyakori ugyanis, hogy felfújjuk magunkat ahelyett, hogy kihúznánk magunkat, ez pedig a fotókon látványosan csúnya hatást kelt. Vagyis az eredmény természetellenes, ronda, és nem utolsó sorban kövérít is.

Kéztartás

A kezek szintén remek eszközeink lehetnek az optikai hatás javításában. Ugyanaz érvényes a kezekre, mint a csíkok viselésére, vagyis a függőleges vonalak vékonyítanak.

Éppen ezért a két kezet ne tartsuk ugyanúgy, például az egyik kezünket lógassuk a testünk mellett, a másikat pedig tegyük csípőre, de lehetőleg ne dugjuk magunk mögé! Óvakodjunk attól, hogy mindkét kezet a testünk mellett lógassuk, mert élettelen, esetlen hatást kelthet.

Haj

A haj nagyon fontos elem az ápolt, nőies hatás szempontjából, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy a fényképen is jól mutasson.

Hosszabb, kiengedett haj esetén hajoljunk előre, fésüljük át az ujjainkkal, majd fordítsuk vissza, miközben felállunk. Így biztosan dús és egyenletes hatást kelt majd. Beállított frizuránál persze a tükör javasolt.

Mosoly

Hiába nézünk ki tökéletes alakúnak és hajúnak a képeken, ha egy kemény, a fotózási pozícióra ügyelő alak néz majd vissza ránk a képről. A mosoly sok mindent képes eladni és megszépíteni, ezért soha ne feledkezzünk meg róla.

Ne vigyük túlzásba, de próbájuk meg elővenni a legszebb mosolyunkat. Hogy másodpercekig a megfelelő legyen a mosolyunk, mondjuk hozzá: csíííz!

Tükörkép

A fotó egyben a tükörképünk is, de az esetek legnagyobb részében lényegesen objektívebb és bizony sokszor kíméletlenebb is annál. Megmutatja az előnyeinket, és ha rosszuk csinálunk valamit, akkor bizony a hátrányaink is előjönnek.

Éppen ezért érdemes gyakorolni a tükör előtt a megfelelő testhelyzetet, illetve az sem árt, ha próbaképeket is csinálunk magunkról. Így gyönyörűek leszünk a képeken, és büszkén nézhetjük vissza a fotókat akár sok évvel később is!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást