Egészség / Életmód / Lélek

10 pozitív dolog, amit elárulnak a pasid tetoválásai

10 pozitív dolog, amit elárulnak a pasid tetoválásai

Egyre több embernek van tetoválása, Amerikában például ma már minden negyedik felnőtt tetovált, pedig 2008-ban még csak minden hetedik ember volt az. Főleg a mai huszonévesek és harmincasok körében népszerű a tetkó, hiszen közülük csaknem minden második személy ki van varrva. Régebben csak a matrózoknak és a bűnözőknek volt tetoválása, de ma már teljesen megszokott, hogy akár egy multicég felsővezetője is egész karos tetoválással rendelkezik. Ha a párod bőrén ábrák díszelegnek, az alábbi tíz pozitív dolgot árulják el róla.

Erős

Ha kivarrt fiúd van, akkor biztos lehetsz benne, hogy jól viseli a fájdalmat, főleg ha olyan helyen vannak tetoválásai, amik a legfájdalmasabbak ebből a szempontból, mint például a gerinc mentén, lábfejen, könyéken, bokán, belső felkaron. De nemcsak fizikai értelemben erős, hanem mentálisan is. A tetoválás ugyanis a társadalomban még mindig egy stigma, tehát viselnie kell a szúrós tekinteteket és beszólásokat.

Nem fél más lenni

Aki a bőrén örökre megmaradó jeleket visel, az törekszik az önmegvalósításra és felvállalja a személyiségét. Mindenkinek más tetoválásai vannak, mind egy külön történetet mesél el, az önkifejezés esztétikus művészi formájaként. 

Érzékeny

Ugyan a jakuzák azért (is) tetováltattak, mert hitték, hogy a tinta megvédi őket, ez természetesen nincs így, sőt. A közhiedelemmel ellentétben a tetoválás inkább fedi fel egy férfi gyengébb oldalát, mint a keményet. Ha szülei, testvére vagy kutyája neve-képe díszeleg a testén, azt jelenti, hogy képes mély érzelmeket táplálni. 

AllaSerebrina/depositphotos.com

Nem ítélkezik

Mivel ő maga is kicsit a társadalom számkivetettje, biztosan nem ítél el másokat a külsejük alapján. Elfogadó és nyitott, a tetoválásait páncélként viseli. 

Fontos számára a testiség

A tetoválás nem mond el sokat az illető szexuális orientációjáról vagy preferenciájáról, de mindenképpen szexisebbé teszi viselőjét, legalábbis a legtöbb esetben. Egy kutatás szerint a tetovált emberek aktívabb szexuális életet élnek, tehát bizonyított az összefüggés. 

Nem fél elköteleződni

Sokakban él az a sztereotípia, miszerint a tetovált férfiak hűtlenek, pedig ha valaki képes volt valamit a bőrére varratni, ami örökre ott marad, akkor az azt is jelentheti, hogy nem fél a kötöttségektől.

Elmélkedő

Ha valaki valamit magára tetováltat, az sokat elárul személyiségéről. Minden ábra, vagy írás mély jelentéssel bír számára és ez arra is utal, hogy sok minden behatóbban érdekli. Egy tetovált emberrel könnyen szóba lehet elegyedni, hiszen elég csak a „tintájáról” kérdezni. 

Allef Vinicius/unsplash.com

Lehet, hogy sötét múltja van

Sokak számára terápiás célzatú, ha magukra varratnak valamit, ami életükben meghatározó. Valaki a gyerekei születési idejét viseli magán, más pedig azt a dátumot, amióta nem iszik vagy nem drogozik. Egyesek sebhelyeket tüntetnek el vele, legtöbbször olyanokat, amiket ők okoztak maguknak. A tetoválás jelképezhet olyan múltbéli traumát, amit a viselője maga mögött hagyott, vagy a jövőt és azt, hogy mennyit változott emberileg. 

Nem fél az érzelmeitől

Ha a tetoválása egy személyt ábrázol, aki sokat jelent vagy jelentett neki, vagy ha a vallása valamelyik szimbólumát, esetleg egy olyan esemény jelképét, ami hatással volt rá, biztos lehetsz benne, hogy az illető nem felszínes és nem rejti véka alá az érzelmeit. Csak akkor gyanakodj, ha a volt barátnője nevét is magán viseli…

Magabiztos

Aki látható helyen visel tetoválást, biztosan kap kritikát miatta napi szinten, de nem érdekli. Ez olyan mértékű önbizalomra vall, amit sokan megirigyelhetnénk, hiszen igaza van: kit érdekel mások véleménye?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást