Ahogy beköszönt a hidegebb időjárás, egyre több élelmiszerboltban tűnik fel egy a citromnál és a narancsnál jóval nagyobb, különleges, zöldes-sárgás színű, Délkelet-Ázsiában és Malajziában őshonos gyümölcs, a pomelo. Citrusféleként rendkívül gazdag C-vitaminban, alacsony kalóriatartalmú, és még megannyi olyan pozitív tulajdonsága van, amelynek köszönhetően az egyik legjobb immunerősítőnek számít a hideg hónapokban.
Bár a legtöbbször én is a hazai, szezonális gyümölcsök fogyasztását szorgalmazom, a pomelóval érdemes lehet kivételt tenni. Hiszen tényleg rengeteg pozitív hatása van, amelyek mellett még mutatós is, így Mikulás ajándéknak és a karácsonyfa alá nassonlivalónak is remek választás lehet. Ha pedig még több értékes, tápanyagokban gazdag gyümölccsel együtt fogyasztod, csak tovább fokozhatod a szervezeted számára kedvező hatásokat.
1/7 Csodásan hat az immunrendszerre
Ha megeszed egy nagyobb méretű pomelo felét, azzal máris biztosíthatod a szervezeted számára szükséges napi C-vitamint, ennek köszönhetően pedig csodálatos immunerősítőnek tartják. A C-vitamint ugyanis javítja a vas felszívódását a vérkeringés fokozása érdekében, és a fehérvérsejtek immunitására is kedvezően hat. De elengedhetetlen a test szöveteinek növekedéséhez és fejlődéséhez is, sőt még a méreganyagok eltávolításában is kulcsfontosságú szerepe van.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!